Zoek

Groen in huis maakt het helemaal af

Deel artikel

Of het nu verhuizen is of het renoveren van een huis, dit wordt meestal ervaren als een stressvolle periode. Niet alleen omdat dit veel rommel en chaos met zich meebrengt, maar men is bang dat iets fout gaat.  Eenmaal wonend in een ingericht huis op eigen smaak, kan het voorkomen dat je het gevoel hebt dat iets mist. Gelukkig kunnen kleine toevoegingen worden toegevoegd aan een huis om het af te maken. Het internet op bijvoorbeeld huisinspiratie.nl staat vol met ideeën, tips en doe-het-zelf trucjes. Maar wat geeft een finishing touche aan je huis? Lees verder voor meer.

Maak iets moois van je woonkamer

In de realiteit kan het zijn dat interieur voor jouw gevoel niet echt af is. Dit kan zijn door een continue verandering van je smaak of stijl of doordat meubels en andere objecten komen en gaan. Als je het gevoel hebt dat je interieur er niet gezellig of een beetje saai uitziet kan het opnemen van textuur zoals kussens, plaids, vloerkleden en gordijnen worden opgenomen. Een groot vloerkleed bijvoorbeeld kan dimensie toevoegen aan een effen vloer. 

Vensterbank decoreren

Accessoires kunnen een geweldige manier om een kamer een finishing touch te geven. Als je denkt aan plekken die baat kunnen hebben bij een beetje decoratie, kan worden gedacht aan de vensterbank. De vensterbank is meestal een plek die leeg blijft. Vensterbank decoratie kan zo leuk en zo creatief worden ingericht. Vensterbanken bevinden zich voornamelijk waar zich ramen bevinden. Denk hierbij aan in de keuken, in slaapkamers en in de woonkamer. Een vensterbankje kun je decoreren door familiefoto’s te plaatsen en de look af te maken met een plantje of verse bloemen. Ben je toch niet van het decoreren en heb je een beperkte werkruimte? Dan kan gekozen worden om de vensterbank uit te breiden tot een werkoppervlak.

Haal groen in huis

Naast het feit dat planten een mooie uitstraling hebben, voorzien planten ons van zuurstof.  Bovendien absorberen planten kooldioxide in die wij uitademen en andere gassen. Aangezien in de natuur planten en bloemen constant groeien en veranderen, zijn planten en bloemen een gemakkelijke manier om elke ruimte nieuw en fris te laten voelen. Men trekt zich vaak terug in de natuur om te ontspannen en ontstressen. Door de natuur naar binnen halen doe je precies hetzelfde, alleen op kleinere schaal. Dit zorgt er gelijk voor dat een ruimte er aantrekkelijker uitziet en gasten zich welkom kunnen voelen.

Vergeet de slaapkamer niet

Voordat je gaat winkelen voor meubels en andere artikelen is het belangrijk om na te denken over het interieur van de slaapkamer en wat je wilt dat de kamer gaat uitstralen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een ontspannen en rustgevende uitstraling moet rekening worden gehouden met het kleurenpalet en het bestaande meubilair in de kamer waarop u wilt bouwen. Dit zal je helpen voor meer samenhangende geheel waar alles samenwerkt in plaats van concurreert. Schaf een twijfelaar aan bijvoorbeeld in de kleur van de gordijnen of lamellen. Ook kan voor een rustgevende uitstraling het best gekozen worden voor aardetinten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust