Zoek

Gezondheid: middel of doel?

Deel artikel

Een goede gezondheid is een geschenk. We staan er echter te weinig bij stil. Als we gezegend zijn met een goede gezondheid ziet het leven er een stuk aangenamer uit dan dat je geconfronteerd wordt met ziektes. Vaak heb je dit niet zelf in de hand. Genetica, erfelijkheid, of gewoon stom toeval, bepalen het verloop van je leven en je gezondheid.

Gelukkig leven

Het leven is eenvoudiger als je je niet druk hoeft te maken over je gezondheid. Het geeft je extra energie en je kan je focus plaatsen op andere aspecten. De ene vindt het vanzelfsprekend om te blaken van een goede gezondheid; voor de ander is het een prima reden om het nodige te doen om het zo te behouden. Sporten, gezond eten, yoga, … De mogelijkheden zijn eindeloos om jezelf en je lichaam te verwennen en op die manier je gezondheid in balans te houden.

Tip: https://be-slank.nl/blog/2020/09/02/alizonne-dieet/

Gelukkig worden

Helaas loopt het vaak anders. Het aantal ernstige ziektes dat onze maatschappij binnensluipt, lijkt toe te nemen en de lijst met slachtoffers van levensbedreigende aandoeningen stijgt zorgwekkend. Vaak is er geen oorzaak te vinden en moet je berusten in de gedachte dat het lot je slecht gezind is. Toch betekent dit niet dat je ook moet berusten in je situatie en alles op zijn beloop moet laten. De innerlijke oerdrang om te overleven geeft een zodanige sterke impuls dat je een strijd kan voeren waarvan je nooit had verwacht dat je het zou aankunnen. Je wil beter worden, je richt je op een betere gezondheid; en dan kan je bergen verzetten.

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2020/08/12/yoghurt-dieet/

Onderdeel van het leven

Is een goede gezondheid dan een middel om gezond te zijn en dat ook te blijven? Of is het een doel om een gelukkig en aangenaam leven te kunnen leiden? Wellicht zijn beiden correct. Hoe dan ook is het voor ieder levend wezen van onmetelijk groot belang om er alles aan te doen om je gezondheid met respect te behandelen. Gaat het goed met je? Doe dan een inspanning om dat ook zo te houden. Beschouw het niet als vanzelfsprekend, maar werk er aan. Zorg voor een beetje beweging en ontspanning. Eet gezond en gevarieerd. Kortom, zorg voor jezelf. En gaat het even wat minder? Houd dan een duidelijk doel voor ogen. Weer gezond worden en je leven weer kunnen oppakken lijkt in sommige gevallen quasi onmogelijk. Houd toch moed en geef niet op. Je gezondheid maakt deel uit van je leven en je bent sterker dan je denkt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust