Zoek

Gelnagels aanbrengen? Dit heb je nodig

Deel artikel

Een gezellig kleurtje op je nagels is altijd leuk. Normale nagellak begint echter vaak al snel af te bladeren. Hierdoor is de plezier maar van korte duur. Met gelnagels heb je niet alleen veel langer plezier van je nagels, je hebt ook nog eens een stuk meer mogelijkheden. Zo kun je je nagels er zelfs mee verlengen. Wil jij zelf gelnagels aanbrengen, maar weet je niet precies wat je hiervoor aan moet schaffen? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je namelijk alles wat je nodig hebt en hoe jij je nagels weer picobello in orde maakt.

In het kort: Wat heb je nodig

  • Bokkenpootje
  • Vijl
  • UV- lamp
  • Nageltips en nagellijm (indien je je nagels wilt verlengen)
  • Gel nagellak
  • Primer of pure alcohol
  • Basecoat
  • Topcoat

Voor de basis

Om ervoor te zorgen dat de gellak zich goed hecht aan de nagel is het belangrijk om vooraf een aantal stappen te ondernemen. Eén daarvan is om met een bokkenpootje de nagelriemen van je nagels naar achter te duwen. Daarnaast kun je ook een primer of pure alcohol gebruiken om je nagels schoon en vetvrij te maken. Ga je de gellak op je huidige nagels gebruiken? Dan kun je je nagels met een vijl in de gewenste vorm vijlen. Wil je je nagels verlengen? Dan kun je gebruik maken van zogenoemde nageltips. Dit zijn een soort verlengstukjes die je met lijm kunt aanbrengen. Deze kun je vervolgens ook in de gewenste vorm vijlen. Ben je eigenaar van een nagelsalon? Dan kun je voor al je producten terecht bij een nagelgroothandel. Als particuliere kun je hier veelal helaas niet terecht.

Lakken, lakken, lakken

Wanneer je nagels goed zijn voorbereid, dan is het tijd om te beginnen met lakken. Hiervoor heb je in eerste instantie een base coat nodig. Deze zorgt ervoor dat je natuurlijke nagel niet wordt aangetast. Om ervoor te zorgen dat je nagels sneller drogen en uitharden, kun je gebruik maken van een UV- lamp. Vervolgens is het tijd om de kleur naar keuze aan te brengen. Zorg dat je hiervoor echt voor een gel nagellak kiest. Breng eerst een laag aan en houd deze onder de lamp, herhaal dit daarna nog een keer. Als laatste breng je een topcoat aan. Deze zorgt ervoor dat de lak mooi blijft zitten en kan, afhankelijk van welke je koopt, een matte of glanzende afwerking geven. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust