Search

Financieringsmogelijkheden bij de aanschaf van een auto

Deel artikel

Wil je een nieuwe auto of je eerste auto aanschaffen? Hier zijn vaak verschillende financieringsmogelijkheden voor. Zo kun je een auto leasen, in één keer betalen of in termijnen afbetalen. Waar jij uiteindelijk voor gaat is afhankelijk van je budget en het type auto die je wilt. Niet iedere auto is immers met ieder budget in één keer te betalen.

Financial lease

Een van de beste mogelijkheden als je een auto wilt financieren is financial lease. Financial lease is een vast bedrag wat je iedere maand betaald om in een auto te mogen rijden. Bij financial lease sluit je als het ware een hypotheek af voor je auto. Je betaalt iedere maand een vast maandbedrag, maar in tegenstelling tot bij operational lease wordt de auto uiteindelijk van jou. Je betaalt hier uiteraard rente over en deze optie is dus niet voor iedereen even interessant.

Tegenwoordig heeft ieder merk de mogelijkheid voor financial lease. Ford financial lease en Volkswagen financial lease zijn hier voorbeelden van. Ook voor de wat duurdere automerken is het mogelijk om financial lease af te sluiten. Let alleen wel op, de maandelijkse kosten kunnen dan wel wat hoger zijn.

Operational lease

Bij operational lease zit in principe alles al in je maandelijkse bedrag. Verzekeringen, belasting en als er iets mis is met de auto hoef jij hier niet voor te betalen. Het enige wat bovenop je financial lease komt is je brandstof. Voor veel mensen is dit dus behoorlijk interessant. Je hebt immers de lusten, maar niet de lasten van een eigen auto. Bovendien hoef je dus niet in één keer een hoog bedrag op te hoesten voor een auto. Iedere maand een bedrag is voor veel mensen haalbaar en daarom dus ook erg interessant.

Geld lenen

Een andere optie is om geld te lenen, maar dit wordt niet veel gebruikt en eigenlijk ook afgeraden. In principe is het mogelijk om geld te lenen wat je vervolgens investeert in een auto. Het gevaar hiervan is wel dat wanneer je de auto aanschaft en er iets mis mee is je niet het budget hebt om onderdelen of in het ergste geval de hele auto te vervangen. Op die manier werk je jezelf in de schulden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar jij je geld gaat lenen is aan jou. Dit kan bij vrienden, je familie of de bank waar jij klant bent. Het voordeel van lenen bij vrienden of familie is dat je hier vaak geen rente over hoeft te betalen. Het nadeel hiervan is dat wanneer er een keer iets aan de hand is je hier ook flinke ruzie over kan krijgen wat de vriendschap of familieband kan schaden. Om dit te voorkomen kiezen veel mensen er toch voor om geld te lenen bij de bank. Je betaalt dan echter wel rente.

In een keer afbetalen

Iets wat nog altijd in de meeste gevallen gebeurd is het in één keer afbetalen van de auto. Op die manier zit je niet maandelijks vast aan een x bedrag wat je moet betalen. Je zult dan nog wel je verzekeringen en je brandstof moeten betalen, maar de auto die je rijdt is dan helemaal van jou. Het is wel belangrijk om te weten dat je het geld wat je investeert in de auto waarschijnlijk niet terugkrijgt. Een auto is namelijk niet waardevast, sterker nog een auto wordt ieder jaar steeds minder waard.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust