Search

Financieel gerelateerde opleidingen

Deel artikel

Wist je al erg lang dat jij een opleiding wilt volgen die met geld te maken heeft? Dan heb je onwijs veel mogelijkheden. mogelijkheid om veel verschillende financieel gerelateerde opleidingen te volgen. Hiermee vergroot je de kans op een goede functie. Daarnaast kan  het ook erg nuttig zijn voor het runnen van een eigen bedrijf. In dit artikel beschrijven we een aantal bekende financiële opleidingen.

MBA opleiding volgen

MBA staat voor master business administration. Deze opleiding is voor mensen die al ervaring hebben op dit gebied. Bij deze opleiding ben je veel bezig in de praktijk. Hierdoor leer je op een zeer efficiënte manier bij een MBA opleiding. Een MBA opleiding is niet goedkoop. Je kan er namelijk tussen de 10.000 en 70.000 euro per jaar voor moeten betalen. Voordat je je in kunt schrijven voor deze opleiding, zal je van te voren eerst moeten sparen. Als je al werkzaam bent bij een een bedrijf die te maken heeft met de opleiding, kan het voorkomen dat je werkgever een inverstering wilt doen. Zo kan de werkgever jouw lesgeld voor de helft of misschien zelfs compleet betalen. Hier zitten natuurlijk wel voorwaardes aan. Zo zal er zeer waarschijnlijk een aanvullend contract worden opgesteld.

Wat heb je nodig voor een MBA opleiding?

Voor een MBA opleiding dien je in veel gevallen in het bezit te zijn van een HBO diploma. Je hebt ook de mogelijkheid om bij een MBA opleiding binnen te komen met een MBO diploma. Dit hangt er wel vanaf wat voor opleiding je hebt gevolgd. Zo dien je bij veel scholen in het bezit te zijn van een niveau 4 diploma. Om de MBA opleiding te volgen, zal je eerst twee jaar moeten werken in dezelfde branche als de opleiding. Bij alle MBA opleidingen worden namelijk 2 jaar werkervaring vereist. Als je geen 2 jaar werkervaring hebt, dan is het dus niet mogelijk om je aan te melden voor een MBA opleiding. In de opleiding begin je namelijk niet vanaf de basis. Je leert direct meer over moeilijke onderdelen van het vakgebied. Deze opleiding is overigens ook niet in elke stad te volgen. In de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam, heb je wel de mogelijkheid om de opleiding te volgen.

De opleidingen master finance en control 

Wil je een opleiding volgen waar je veel financieel inzicht van krijgt? Dan heb je de mogelijkheid om de opleidingen master finance en control te volgen. Bij deze opleidingen leer je een financieel inzicht te krijgen. Je leert veel over de economie en wat er zich afspeelt op grote schaal. Voor een universitaire opleiding zal je hiervoor minimaal je HBO of vwo diploma behaald moeten hebben. Tijdens de opleiding ga je jezelf ontwikkelen en al binnen een jaar weet je onwijs veel.  Deze opleiding is zeer nuttig voor een functie in de accountancy. De accountancy is een uitdagend vakgebied waar veel vraag naar goed personeel is. Na het afronden van de opleiding is de kans dus groot dat je ergens aan de bak komt. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust