Zoek

Een stedentrip binnen Nederland? Drie inspiratietips

Deel artikel

Zin om binnenkort een weekendje weg te gaan, maar weet je nog niet waarheen? Vaak gaan we richting de groten steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Maar Nederland biedt nog veel meer mooie steden die net wat rustiger en toegankelijker zijn tijdens Corona. Hieronder hebben we een aantal steden onder elkaar gezet voor de leukste inspiratie tijdens een weekendje weg.

Amersfoort

Net als Dordrecht, zoals je op Vrouwentotaal.be kan lezen, is Amersfoort een historische stad met veel bezienswaardigheden. Door de vele monumenten, straatjes en grachten voel je de geschiedenis van deze stad. Het stadscentrum leent zich voor een heerlijke wandeling tussen de smalle straatjes. Slecht weer? Geen zorgen, in het centrum vind je verschillende musea. Amersfoort heeft wat weg van Amsterdam, maar is net wat kleiner en minder toeristisch.

 

Haarlem

Haarlem is de stad van de hofjes. Soms liggen deze hofjes verborgen achter grote poorten. Ze zijn vaak omringd door schattige huisjes en mooie tuinen. Elk hofje heeft weer zijn eigen verhaal en bijzonder uiterlijk. Er zijn diverse wandelroutes die je langs de bijzondere hofjes van de stad loodsen. Dit is een perfecte corona-proof activiteit! Haarlem heeft ook ontzettend veel leuke boetiek winkeltjes en schattige koffiebarretjes. Wanneer je even wil uitwaaien ben je binnen 10 minuten bij het strand. Maak je hoofd even leeg tijdens een wandeling tussen de duinen en kom even helemaal tot rust.

Woerden

Een stedentripje naar woerden? Dat hoor je niet vaak. De stad heeft net iets meer dan 50.000 inwoners en bevindt zich in het Oosten van het Groene Hart. Ook deze stad heeft een ruime historie en staat bekend om haar prachtige omgeving en kaasboerderijen. De populariteit van deze stad is de afgelopen jaren erg toegenomen, waardoor je juist nu de stad moet bezoeken voordat het te toeristisch wordt.

Benieuwd naar meer prachtige steden in Nederland? Kijk dan op Damestotaal.nl voor nóg meer inspiratie.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust