Search

Een sloepverzekering afsluiten voor jouw sloep

Deel artikel

Bijzonder veel mensen die eigenaar zijn van een sloep stellen zich de vraag of ze daarvoor een speciale sloepverzekering moeten afsluiten of niet. Er is in de praktijk geen sprake van een geldende wettelijke verplichting voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Dit gezegd hebbende kan het wel interessant zijn om jouw sloep te laten verzekeren. Dit bijvoorbeeld omdat het op die manier mogelijk wordt om de waarde van je lievelings bootje te beschermen. Voor ongelofelijk veel Nederlanders geldt dat ze graag eigenaar willen worden van een dergelijke sloep omwille van de vele fijne voordelen die eraan verbonden zijn. In ieder geval, wil jij ook graag een sloep verzekeren? Dan is het zeker een aanrader om even de inhoud van deze pagina door te nemen.

Hoe kan een sloepverzekering worden afgesloten?

De sloep is door de jaren heen uitgegroeid tot de absolute lievelings boot van heel wat Nederlanders. Dat heeft er logischerwijs ook voor gezorgd dat de vraag naar sloepverzekeringen is toegenomen. Het afsluiten van een sloepverzekering kan je op verschillende manieren doen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel en alleen de WA-verzekering af te sluiten, maar er zijn ook uitgebreidere opties verkrijgbaar. Denk hierbij maar aan de WA+ beperkt of de WA+ volledige cascoverzekeringen.

Voor welk type sloepverzekering jij uiteindelijk gaat kiezen zal worden bepaald door de waarde van de sloep evenals door het gebruik. Ben jij iemand die zeer vaak met zijn of haar sloep gaat varen? Dan spreekt het voor zich dat je deze wellicht beter zal willen laten verzekeren dan wanneer je bijvoorbeeld eerder sporadisch eens gaat varen met deze boot. Dat is echter een keuze die jij als eigenaar van de sloep in kwestie uiteraard zelf dient te maken.

Welke optie is voor jou het interessantst?

Welke sloepverzekering jij bij voorkeur dient af te sluiten is afhankelijk van best een aantal verschillende factoren. Zo is er natuurlijk de waarde van de sloep die je wil laten verzekeren, maar wat bovendien ook te denken van de kostprijs die je moet betalen? Het spreekt voor zich dat het optimaal verzekeren van een sloep immers in de praktijk best een stevig prijskaartje met zich mee kan brengen. Je dient jezelf dan ook de vraag te stellen of je bereid bent om deze prijs te betalen of niet. Bovendien spreekt het voor zich dat de premie ook dient op te wegen tegen de verzekerde waarde van de sloep in kwestie. Dit is echter iets wat je uiteraard alleen maar zelf kan bepalen. Bekijk hier de mogelijkheden voor verzekeren via Eerdmans.

Is een sloepverzekering nergens verplicht?

In Nederland is het zo dat op moment van schrijven het afsluiten van een sloepverzekering niet wettelijk is verplicht. Dat dit in Nederland het geval is betekent echter niet dat dit ook in andere landen het geval is. Voor verschillende landen die zijn gelegen aan de Middellandse Zee geldt bijvoorbeeld dat zij wel een bepaalde verplichting voor bootverzekeringen hebben ingevoerd. Het gaat hierbij dan onder meer om landen als Italië en Kroatië, maar ook om Spanje. Indien je dus met andere woorden van plan bent om met jouw sloep naar deze landen af te reizen kan het wel degelijk verplicht zijn om over een passende sloepverzekering te beschikken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust