Zoek

Een mondkapje bestellen, dat doe je met deze tips

Deel artikel

Als je met het openbaar vervoer wilt reizen, dan moet je een mondkapje bestellen. En je zult snel zien dat je wat betreft mondkapjes een grote keuze hebt. Er zijn verschillende verkooppunten van particulieren tot grote platforms, je kunt mondkapjes kopen in verschillende stijlen en uitvoeringen en dan heb je ook de keuze tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes. Een mondkapje bestellen is dus niet zo gemakkelijk als je misschien dacht. De volgende tips helpen je vat bij het vinden van het juiste exemplaar.

Tip 1: een stoffen mondkapje bestellen is milieuvriendelijker

Je hebt de keuze tussen wegwerp- en stoffen mondkapjes. Wegwerp mondkapjes doe je bij het restafval na elk gebruik en je mag ze ook maar één keer op. Zelfs als je een busritje maakt van 5 minuten. Dit zorgt voor extra afval en dat is nooit goed. Kies er daarom voor om een stoffen mondkapje te bestellen. Deze kun je wassen en hergebruiken totdat ze kapot gaan. Dat is goedkoper, milieuvriendelijker en gemakkelijker.

Tip 2: koop alleen niet-medische kapjes

In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes toegestaan. Dit zijn de kapjes die niet bedoeld zijn voor professioneel gebruik. De medische mondkapjes moeten beschikbaar blijven voor medisch personeel en zonder kunnen zij hun werk niet doen. Daarom zijn niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer voldoende en is het ook niet verstandig om een ander mondkapje te bestellen. Als iedereen een niet-medisch mondkapje draagt, dan wordt het virus moeilijker overgedragen en is dus iedereen beschermd.

Tip 3: controleer de kwaliteit

Veel mensen besluiten om online een mondkapje te bestellen. En daar heb je ook de meeste keuze. Het is wel belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat je koopt, want er zijn ook particulieren die mondkapjes maken om wat extra geld te verdienen. Lees daarom de productomschrijving goed door en kijk naar de hoeveelheid lagen, het soort stof en de afmetingen. Probeer klantenrecensies te vinden, want een slechte aankoop van een voorgaande klant vind je daar altijd in terug. Goede verkopers zullen er ook bij zetten of het mondkapje in Nederland in het openbaar vervoer gebruikt mag worden. Omdat hier andere regels gelden dan ergens anders, is het verstandig om voor een Nederlandse verkoper te kiezen.

Tip 4: kies wat leuks uit

Het mooie van een mondkapje bestellen is dat je de kans hebt om een kapje uit te kiezen dat perfect aansluit bij je smaak en stijl. Het kapje wordt een accessoire en is niet langer een verplichting. Online zijn er kapjes beschikbaar in allerlei kleuren en stoffen, zodat je deze naadloos aan laat sluiten bij je outfit. Daarnaast kun je een mondkapje bestellen met het logo van je favoriete band, met een schilderij van je favoriete schilder of zelfs met een afbeelding van je eigen gezicht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Online kun je een stoffen mondkapje bestellen dat je wilt dragen en waarmee je van deze verplichting profiteert. Deze interessante mondkapjes mode zullen we ook als ze niet meer verplicht zijn niet snel vergeten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust