Zoek

Een leuk diner organiseren voor je vrienden

Deel artikel

Een diner organiseren voor de hele familie of een vriendenkring is altijd leuk om te doen. Zo kun je laten zien welke kookkunsten je in huis hebt en eventueel ook nog eens of je de juiste wijnkennis hiervoor hebt. Er zijn namelijk etiketten voor welke wijn je serveert bij een bepaald gerecht. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig omdat je met z’n allen samen bent. Ook is het de manier om een corona proof uitje te organiseren.

De perfecte wijn vinden voor je vrienden

Bij een maaltijd wordt meestal een wijntje geserveerd, maar welke wijn moet je kiezen? Witte wijn wordt namelijk door de meeste mensen gedronken. Het is vooral een goede combinatie met zoete gerechten. In de meeste gevallen wordt er dan voor een zoete of mousserende wijn gekozen. Bij het hoofdgerecht past het beste een volle Rode wijn. Dit komt doordat de smaak van het hoofdgerecht en de textuur ook vol zijn. Het is een kwestie van smaken laten overvloeien om de perfecte wijn te vinden. Bij de zwaardere gerechten zoals het hoofdgerecht en in sommige gevallen het nagerecht wordt dan ook gekozen voor een volle witte of rode wijn. Wanneer je naar een chic restaurant gaat zul je dit vaak ook aangeraden krijgen. Het is wellicht iets om te proberen om te weten waar wij het over hebben.

Tips voor het perfecte etentje

Wanneer je thuis een etentje wil gaan geven is het belangrijk over een aantal dingen na te denken. Je vrienden ken je vaak goed en je weet dus vaak ook wel wat zij wel of niet lekker vinden. Het is dus misschien handig om vooraf een menu samen te stellen. Ook kan een keuzemenu handig zijn zodat iedereen de vrijheid heeft om te pakken wat hij of zij wil. Zorg er dan wel voor dat je genoeg maakt zodat je niets tekort komt. Het vergt een hoop tijd dus zorg dat je al in de ochtend begint met de eerste voorbereidingen. 

Zo kun je in de middag eventueel al wat dingen gaan bereiden. Op deze manier kun jij namelijk ’s avonds ook nog van het etentje genieten zonder dat je de hele tijd in de keuken hoeft te staan. Sommige gerechten zijn heel goed voor te prepareren en te verwarmen in de oven of op het fornuis. Zo kan alles snel opgediend worden en kun jij ook even lekker bijkletsen met je vrienden. Het dessert kan altijd al klaar staan en een tip van de chef is om een koud voorgerecht te serveren. Zo zorg je ervoor dat je alleen een hoofdgerecht hoeft te bereiden.

De ideale tafelschikking

Bij de tafelschikking is het altijd leuk om naamkaartjes te maken waar wie kan gaan zitten. Ook is het leuk om bijvoorbeeld kaarsen op de tafel te plaatsen voor nog meer sfeer. Daarnaast is het wel handig als je jezelf vooraf in de etiketten verdiept. Zo kun je alles netjes en geordend neerzetten. Het zal een feest worden om bij jou te mogen eten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust