Zoek

Een goede lenzenvloeistof is essentieel voor optimaal draaggenot

Deel artikel

Wist je dat de lenzenvloeistof regelmatig de oorzaak is voor problemen met contactlenzen? Deze problemen hebben niet te maken met het soort lenzen, maar met de manier waarop je ogen op de vloeistof reageren. Vloeistof voor lenzen heeft niet alleen als doel om de lenzen te bewaren ’s nachts. Het zorgt er ook voor dat deze worden gedesinfecteerd, dat eiwitten worden verwijderd, dat de lenzen vochtig blijven en dat ze goed op hun plek blijven zitten. Daarnaast is het de vloeistof die ervoor zorgt dat je hoornvlies de lenzen in je ogen accepteert en niet afstoot. Een goede lenzenvloeistof is dus essentieel.

Problemen als gevolg van lenzenvloeistof

Ervaar jij problemen met je ogen in de vorm van irritatie, jeuk of verminderd zicht? Merk je dat je ogen vaak rood zijn of droog en dat je gevoeliger bent voor ontstekingen? Dan is er een grote kans dat de lenzenvloeistof deze problemen veroorzaakt. Misschien ben je allergisch voor de conserveringsmiddelen in de vloeistof of is een zachtere or andere samenstelling beter voor jouw ogen. Ervaar je problemen met je lenzen, ga dan naar je opticien en laat je ogen controleren. Zij kunnen je vervolgens helpen om over te stappen naar een andere vloeistof.

Het belang van de juiste vloeistof

Er zijn een groot aantal verschillende soorten lenzenvloeistoffen te koop en deze hebben allen het doel om jouw lenzen te verzorgen als jij ze niet in hebt. Elke avond als je je lezen in je container plaatst en hier lenzenvloeistof bij doet begint de werking. De vloeistof reinigt en desinfecteert de lenzen zodat de kans op ontstekingen in je ogen kleiner is. Ook wordt het eiwit verwijderd dat zich om je lenzen opbouwt en daardoor kun je beter zien. Een lens die goed gehydrateerd is door de vloeistof zal veel minder voelbaar zijn in het oog en voelt minder droog aan. Als laatste is het de lenzenvloeistof die de lenzen op hun plek houdt en die afstoting voorkomen. Een goede vloeistof is dus op verscheidene manieren bijzonder belangrijk.

Een grote keuze

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe lenzenvloeistof, dan zal je zien dat er een grote keuze is. En het is zaak dat jij daar de beste optie uit kiest. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste vloeistof kiest voor het soort lenzen dat je hebt. Ben je allergisch voor de conserveringsmiddelen in de vloeistof, dan kies je voor een vloeistof op basis van peroxide. Daarna is het vooral een kwestie van uitproberen. De meeste mensen kiezen voor een alles-in-één vloeistof, voor optimaal gebruikersgemak. Bij Lens2Day kun je terecht voor het breedste assortiment

Vraag je opticien om hulp

Het is niet verstandig om alleen je vloeistof te veranderen. Vraag altijd je opticien om hulp. Alleen zij kunnen zien wat de nieuwe vloeistof voor de gezondheid van je ogen betekent. Het is goed mogelijk dat een vloeistof fijn voelt, maar dat deze toch niet geschikt is voor jou. Geeft de opticien het groene licht, dan kun je de overstap maken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust