Search

Een frisse uitstraling dankzij een systeemplafond

Deel artikel

Is je kantoor toe aan een opfrisbeurt? Ben je het grauwe plafond beu in de sportschool? Of kan het bedrijfspand wel een nieuwe look gebruiken? Denk dan eens aan een systeemplafond. Met een systeemplafond krijgt de ruimte direct een geheel nieuwe, frisse uitstraling, zonder dat daar een grote verbouwing voor nodig is. Een plafond is geschikt voor elke ruimte. Zo kunnen woonkamers, kantoorpanden, bedrijven, winkels, scholen, sportscholen, maar ook zwembaden voorzien worden van een systeemplafond.

Wat is een systeemplafond

Een systeemplafond is een plafond waarbij door middel van plafondplaten, profielen en ophangers een geheel nieuwe uitstraling wordt gecreëerd. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Zo is het meest bekende systeemplafond de plafonds waarbij de platen bovenop het profiel gelegd worden. Het profiel en de platen liggen dan op gelijke hoogte. Wil je juist een wat meer stijlvolle uitstraling, dan kun je een doorzak-plafond laten monteren. De platen liggen dan wat lager dan het profiel en hierdoor krijg je een luxueuze uitstraling. Liever geen profiel in het zicht? Dan is een naadloos plafond ook mogelijk met het verdekt uitneembare systeemplafond. Een zakelijke en professionele ambiance is het resultaat. 

Waarom een systeemplafond

Hoewel vaak gedacht wordt dat een zo’n plafond ongezellig is en weinig sfeer uitstraalt, is niets minder waar. Een plafond als deze biedt namelijk juist veel voordelen. Zo zorgt een systeemplafond direct voor een frisse, schone en nieuwe look. En daarnaast heeft het een geluiddempende werking, wat voor een goede akoestiek zorgt van de ruimte. Hinderlijk geroezemoes op kantoor is dan ook verleden tijd. In een kantoorruimte waar meerdere mensen aan het werk zijn, kan rustig worden gewerkt zonder geluidsoverlast van collega’s. Ook werkt een systeemplafond isolerend en dat merk je weer in de energiekosten. Bij het plaatsen van een zo’n plafond kunnen bedradingen en leidingen direct weggewerkt worden en ook de verlichting is flexibel in te delen. En tenslotte kunnen kleine beschadigingen of vlekken direct verholpen worden.

De montage

Je kunt een plafond prima zelf monteren. Voor een doorgewinterde doe-het-zelver is dat geen probleem. Uiteraard kun je deze klus ook overlaten aan de professionals. Doordat de montage van een systeemplafond tot de dagelijkse werkzaamheden behoren van deze vakmensen kun je erop rekenen dat ze snel en efficiënt te werk gaan. Dat betekent dat je eigen dagelijkse werkzaamheden op kantoor vaak gewoon door kunnen gaan. De montage zorgt dan ook voor weinig overlast.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust