Search

Een boxkleed die past in je interieur?

Deel artikel

Waarbij je vroeger vaak felgekleurde boxkleden zag, met bijvoorbeeld dinosaurussen, auto’s of kinderachtige tekeningen erop, kun je nu een stijlvol boxkleed kopen. Men is ervan terug aan het komen dat voor kinderen en baby’s alles ook in een kinderachtige stijl moet zijn. Neem de nieuwe trends in boxkleden, deze hebben prachtige designs en kleuren die je ook als woonkussen in je huis zou leggen. De manier waarop het kleed gebruikt wordt, is ook veel breder dan veel mensen denken. Je kunt een kleed namelijk ook als speelkleed gebruiken. Je baby’tje zal er dol op zijn en jijzelf hebt een mooie toevoeging aan je interieur. 

Designs van een boxkleed

De trends in boxkleden volgt tegenwoordig de trend in interieurdesigns. Een boxkleed past hiermee perfect in een landelijk, industrieel of mid-century modern interieur. Om een voorbeeld te geven, naast mooie pasteltinten heb je de keuze uit donkerrood, blauw, beige, karamel of zelfs marmerlook. Je kunt kiezen voor een effen stof of een kabel of honingraat patroon. Een kleed is veel mooier dan vroeger en past perfect in je interieur of is zelfs een waardevolle toevoeging. Dit komt goed uit, want het gebruik van zo’n kleed is ook diverser dan vroeger.

Veel mogelijkheden in gebruik

Er zijn boxkleden die je aan beide zijde kunt gebruiken. Je hebt soms een andere stof aan de onderkant of een andere kleur. Ook als er een vervelende vlek in het kleed zit, kun je hem gewoon omdraaien. Een boxkleed is al lang niet meer alleen voor gebruik in de box. Je kunt het kleed op de grond leggen als speelkleed of meenemen naar visite om jouw kindje zijn of haar eigen plekje te geven. Een modern kleed is dik en vormvast zodat je kindje er ook een dutje op kan doen. Zeker wanneer je buitenshuis bent, is dit ideaal.

Ronde en langwerpige boxkleden

Naast de vierkante of langwerpige vormen, zijn er ook ronde kleden. Deze zijn zeker ideaal om op de vloer te leggen. Je hebt geen hoeken die in de weg liggen en je kindje kan het jarenlang als speelkleed gebruiken. Voor het formaat kies je altijd een wat groter formaat dan de box. Zo staat de rand van het kleed iets omhoog wat voorkomt dat je baby zijn of haar hoofdje kan stoten tijdens het spelen of wanneer hij of zij zich omrolt. Een goed boxkleed heeft zo’n vorm dat de rand altijd goed rechtop kan staan. Daarnaast zijn ze van een materiaal gemaakt die vormvast is. Hierdoor is de kans op verstikken, wanneer je kindje op zijn of haar buikje ligt, veel kleiner.

Een boxkleed of ander kleed of kussen gebruiken?

Je denkt misschien, waarom zou ik een speciaal kleed voor de box kopen en niet een kleed of kussen pakken die ik al heb? Het antwoord is simpel, een boxkleed is speciaal voor kinderen gemaakt. Zoals eerder genoemd is de kans op verstikking veel kleiner dan met een normaal kussen. Ook zijn er kleden die de kindjes grip bieden om makkelijk te leren zitten. Zelfs zitten is een hele opgave voor een baby’tje, dus als je daar met een goed boxkleed bij kunt helpen, dan is dit de moeite wel waard.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust