Zoek

Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een tweedehands fiets

Deel artikel

Wanneer het weer tijd wordt voor een nieuwe fiets kun je gaan kijken in de winkel voor een nieuw model. Je kunt er echter ook voor kiezen om eens tweedehands fietsen te overwegen. Er zijn een tal van redenen te verzinnen waarom dat een betere keus is tegenover een nieuwe. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de prijs. Het is stukken goedkoper. Daarnaast kun je vaak ook een fiets van betere kwaliteit aanschaffen als je kiest voor een gebruikte model wanneer je budget wat lager is. Het is tot slot ook nog eens duurzaam. Alle voordelen die het met zich meebrengt hebben we voor je op een rijtje gezet.

Het is veel goedkoper

We hebben het er net al kort over gehad, wanneer je ervoor kiest om een gebruikte herenfiets of damesfiets aan te schaffen ben je veel minder geld kwijt dan bij een nieuwe. En als wij Nederlanders iets leuk vinden, is het zo min mogelijk geld proberen uit te geven. Dit is natuurlijk ook handig wanneer je niet over een al te groot budget beschikt of als je liever je geld uitgeeft aan andere dingen.

Soms betere kwaliteit

Als je een budget hebt van een paar honderd euro koop je daar in de meeste gevallen alleen een B-merk model fiets voor. Daar is op zich helemaal niets mis mee, maar het is een feit dat deze worden gemaakt van lagere kwaliteit. Dat betekent dus ook dat de tweewieler vaker aan een reparatie toe is en gaat ook nog eens minder lang mee. Voor hetzelfde geld kun je daarom vaak beter kiezen voor een tweedehands fiets van een A-merk.

Je bent duurzaam bezig

Als je iemand bent die graag een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld, dan is het ook goed om te weten dat je met het aanschaffen van een tweedehands fiets duurzaam bezig bent. Ben je benieuwd hoe? Door het kiezen voor een gebruikt model hoeft er een fiets minder gemaakt te worden in de fabriek waardoor er geen nieuwe materialen worden gebruikt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust