Search

Dit is diamond painting

Deel artikel

Wil je aan de slag met diamond painting? Dan merk je al gauw dat je op veel verschillende plekken de materialen aan kunt schaffen. Er zijn namelijk verschillende webshops en winkels waar ze deze hobbymaterialen in het assortiment hebben opgenomen. Een van de plekken waar jij kunt gaan kijken is Diamond Painting Winkel. Met een grote hoeveelheid aan materialen is het wel goed om te weten wat deze hobby precies inhoudt en wat je er allemaal mee kunt doen. Onderstaande informatie legt dit jou allemaal uit, zodat je zelf kunt genieten van jouw vrije tijd. 

Diamond painting als laagdrempelige hobby

Diamond painting is een hobby die afstamt uit China. Het is handwerk en is door veel mensen uit te voeren. Het wordt namelijk gezien als laagdrempelig. Desondanks kun je er uren mee bezig zijn om een mooi schilderij te maken. Veel mensen vergelijken het met schilderen op nummer. In plaats van verf ga je echter aan de slag met geslepen steentjes, die in verschillende soorten voor kunnen komen. Deze steentjes worden uiteindelijk op een canvas geplaatst, waar je al een patroon op hebt staan. Hierdoor weet je precies waar welke kleur moet komen te liggen en kun je alvast werken naar het eindresultaat. 

Werken aan een schilderij voor aan de muur

In eerste instantie lijkt diamond painting niet eenvoudig. Je hebt een groot aantal steentjes nodig om er een geheel van te maken en tegelijkertijd moet je de techniek onder de knie hebben. Dankzij de laagdrempeligheid is dit echter snel aangeleerd en heb je de mogelijkheid om urenlang te werken aan jouw schilderij. Zodra je eenmaal weet wat je moet doen, zal het alleen maar een ontspannende werking hebben. Tevens heb je aan het einde van de werkzaamheden een schilderij om aan de muur te kunnen hangen. 

Een complete set aanschaffen 

Wanneer je een pakket aanschaft voor diamond painting kun je het beste beginnen met een starterpakket. In dit pakket zit de voorbedrukte canvas met een plaklaag, de steentjes die bij het schilderij horen, een schudbakje, toolset en een stukje wax. Hierdoor kun je gelijk aan de slag met het uitvoeren van jouw hobby. Door de nummers op de canvas kun je precies zien welke steentjes je op die plek moet zetten en kun je dankzij de toolset gelijk de steentjes oppakken en op de plaklaag bevestigen. Als beginner kun je met de set gelijk gaan oefenen. 

Iedere week weer een nieuwe afbeelding

Je kunt bij diamond painting voor veel verschillende stijlen gaan, zoals dieren of bloemen. Geen enkel schilderij is hetzelfde en er zijn altijd mooie afbeeldingen te vinden. Je kunt naar hartenlust verder gaan met jouw hobby en wisselt continu af met de afbeeldingen. Doordat het een populaire hobby is, kun je er ook vanuit gaan dat er iedere week weer nieuwe materialen aan het assortiment toegevoegd worden. Je kunt jezelf dus jarenlang bezighouden met het leggen van de steentjes en zult je nooit vervelen. Ontdek de hobby daarom voor jezelf en ga aan de slag met de mooiste creaties.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust