Search

Dit is alles wat je moet weten over quercetine

Deel artikel

Eén van de belangrijkste zogenaamde flavonoiden die op de markt zijn terug te vinden luistert naar de naam quercetine. Al vele jaren kan deze flavonoïde rekenen op heel wat belangstelling. Menig aantal experten zijn het er dan ook met elkaar over eens dat ze een niet onbelangrijke meerwaarde voor de gezondheid kan realiseren. Wanneer ook jouw interesse is opgewekt zal je tot de vaststelling komen dat de informatie op deze pagina voor jou ontzettend interessant kan zijn. Alles wat jij graag over deze flavonoïde zou willen weten laten we je graag ontdekken door middel van de onderstaande informatie.

Wat is quercetine precies? 

Zoals in de inleiding van deze pagina al aangehaald is het zo dat quercetine deel uitmaakt van de groep flavonoïden. Van deze stof wordt aangenomen dat ze één van de beslist actiefste ingrediënten is welke in knoflook is terug te vinden. Verder geldt voor deze stof dat ze eveneens is terug te vinden in met name de voedingswaren die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet: 

  • Kappertjes; 
  • Koolsoorten;
  • Thee;
  • Rode ui; 
  • Appel; 

Wanneer er sprake is van de inname van quercetine kan er tot de vaststelling worden gekomen dat de aanmaak van het zogenaamde histamine wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat deze stof uitstekend kan worden ingezet wanneer er sprake is van allergische reacties. 

Hoe werkt deze stof precies? 

De status van quercetine als belangrijke bioflavonoïde heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er steeds meer onderzoek naar werd uitgevoerd. Het is daarbij best mogelijk dat verschillende resultaten van deze onderzoeken ook jou wel ter ore gekomen zullen zijn. Zo bestaat de kans dat je wellicht al wel eens hebt gehoord over het feit dat een glas rode wijn drinken goed kan zijn voor het hart evenals voor de bloedvaten. Dat geen leugen en is het gevolg van het feit dat rode wijn heel wat bioflavonoïden bevat. Het gaat hierbij dan niet alleen om quercetine, maar ook om het zogenaamde resveratrol. Nog een niet onbelangrijke factor om rekening mee te houden is dat quercetine synergetisch werkt met vitamine C.

Dit zijn de voordelen waar je op kan rekenen met quercetine 

Zoals de informatie op deze pagina al heeft aangegeven zal je tot de vaststelling komen dat quercetine een niet onbelangrijke stof is. Voor heel wat mensen is het echter niet helemaal duidelijk welke precieze voordelen eraan verbonden zijn. Wat deze voordelen betreft kan je denken aan:

  • Ze beschikt over krachtige antioxiderende eigenschappen;
  • Er wordt een cardiovasculaire bescherming mee gerealiseerd; 
  • Ze zorgt voor een ontstekingsremmend effect;

Van quercetine is onder meer bekend dat ze het immuunsysteem stimuleert. Bovendien helpt ze eveneens tegen zogenaamde oxidatieve stress. Verder kan ze eveneens mee in de strijd worden geworpen ter bestrijding van vroegtijdige veroudering van onze cellen. Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een vrij toegankelijke manier om een meerwaarde te creëren voor jouw gezondheid? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je even verdiepen in de groep van de zogenaamde bioflavonoïden met absolute zekerheid een aanrader kan zijn. 

Lees hier alles over Quercetine en gezondheid als je er meer over wilt weten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust