Zoek

Deze gezondheidsproblemen komen vaker voor dan je denkt

Deel artikel

Ben je mentaal of fysiek niet helemaal fit, dat is helemaal geen schande. Het is juist goed dat je dit voor jezelf kan erkennen. Vaak is dit de eerste stap. Er zijn heel veel gezondheidsproblemen waarvan je denkt dat je misschien de enige bent. Vaak is dit helemaal niet het geval. Hieronder worden een aantal gezondheidsproblemen beschreven die vaker voorkomen dan je denkt.

Verslaving aan verdovende middelen

Er zijn heel veel mensen die verslaafd raken aan drank of drugs, maar dit zijn niet de enige verdovende middelen waar je verslaafd aan kan raken. Zo is er bijvoorbeeld ook medicatie waar je verslaafd aan kan raken. Afkicken van oxycodon kan daar een voorbeeld van zijn. Oxycodon is een hele sterke pijnstiller waar veel mensen gemakkelijk verslaafd aan raken. Dit is een niet zo bekende verslaving, maar wel een hele gevaarlijke. Het is daarom belangrijk om hiervan af te komen als je denkt verslaafd te zijn.

Verslaving aan kopen of gokken

Iets wat ook veel voorkomt maar niet altijd even goed opvalt is een koopverslaving. Het gevaar van een koopverslaving is dat je hierdoor heel gemakkelijk in de schulden kan komen. Vaak mensen die verslaafd zijn hebben zelf niet door dat zij dit zijn en zien dus ook de ernst niet in de situatie. Als jij iemand kent die hier mee kampt is het ook erg belangrijk om hulp in te schakelen als de persoon in kwestie daarvoor open staat.

Afkicken van gokken is ook iets wat je niet heel veel hoort in de maatschappij. Toch zijn er een heleboel mensen gokverslaafd. Of dit nou is aan de Toto, krasloten of aan de aandelen het is even gevaarlijk. De grootste drijfveer van mensen die verslaafd zijn aan gokken is FOMO. FOMO staat voor Fear Of Missing Out wat in het Nederlands betekend bang zijn om iets te missen. Deze mensen zijn bang dat wanneer zij niet meedoen een hele grote kans missen en daarom maar meedoen. Maar veel mensen met een gokverslaving doen dit met geld wat ze eigenlijk niet kunnen missen en op die manier creëren zij schulden.

Vermoeidheid is een groot probleem

Iets wat ook erg veel voorkomt wat mensen vaak onderschatten is vermoeidheid. Veel mensen zijn na een dag werken vermoeid en dat kan best gevaarlijk zijn. Stel jij bent klaar met werk en moet nog met de auto naar huis, de kans dat jij een ongeluk krijgt is dan aanzienlijk groter. Door vermoeidheid ben je namelijk minder scherp. Het gevaar kan dan dus zijn dat je minder snel anticipeert op iets. Een ongeluk is op die manier zo gemaakt. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk rust te nemen en wanneer jij je niet goed voelt thuis te blijven. Iedereen heeft wel een dag dat zij niet helemaal fit zijn. Het is dus ook heel normaal dat jij dat wel eens hebt.

Incontinentieproblemen komen veel voor

Iets waar veel mensen nog lang niet over na willen denken zijn incontinentieproblemen. Toch komen deze bij behoorlijk wat mensen voor. Mocht je hier last van hebben is het daarom ook helemaal niet nodig om je hiervoor te schamen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust