Zoek

De voordelen van een waterontharder in huis

Deel artikel

Tegenwoordig wordt er bij steeds meer mensen een waterontharder in huis geplaatst. Dit om het harde water wat uit de kraan komt zachter te maken. Dit houdt in dat het water wordt gefilterd op kalk waardoor er zo minder kalk in het water zit. Voordat jij zelf een waterontharder gaat aanschaffen is het handig om de voordelen hiervan te weten te komen. In deze blog lees jij alle voordelen van een waterontharder in huis. 

De werking van een waterontharder 

Waarschijnlijk heb je vast wel eens over een waterontharder gelezen, maar vraag je je nog af wat de werking van de waterontharder precies inhoudt. De waterontharder werkt als filter voor kalk zodat het water wat uit de kranen in huis komt zo min mogelijk kalk bevat. Door middel van kunstharsbolletjes die kalk vasthouden, wordt de kalk uit het water gehaald. Van tevoren is het belangrijk om na te denken over waar de waterontharder te plaatsen in huis. Dit moet namelijk een makkelijk te bereiken plek zijn zodat je makkelijk het zout kunt bijvullen en kunt checken hoeveel zout er nog in het apparaat zit. 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder? 

Fijn dat er zoveel mogelijk kalk uit het water wordt gefilterd, maar wat zijn hier nou precies de voordelen van? Ten eerste is het beter voor de huid en het haar wanneer het water zo min mogelijk kalk bevat. Te veel kalk kan namelijk voor uitdroging zorgen. Daarnaast heb je minder snel last van kalkaanslag op de kranen en douchekoppen. Hierdoor hoef je minder vaak te poetsen en blijven apparaten in huis goed werken. Ook heb je minder wasmiddel nodig wanneer je een wasje draait. Zo min mogelijk kalk zorgt er namelijk voor dat het wasmiddel de focus kan leggen op de daadwerkelijke was in plaats van ook deels op de kalk. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust