Zoek

De voordelen van een scheiding voor kinderen

Deel artikel

Het gaat al een tijdje niet goed tussen jullie en je merkt dat dit niet alleen meer invloed heeft op jou en je (ex-)partner, maar ook op de situatie thuis en op de stemming van de kinderen. Dan kan een mediator scheiding Zorgeloosch de juiste volgende stap zijn. 

Wat is nou beter voor je kind? 

Dat is een vraag die elke ouder zichzelf stelt: wat is nu in deze situatie het beste voor mijn kind. Natuurlijk is de situatie waarin er onenigheid of ruzie is thuis niet optimaal voor een kind. Aan de andere kant zijn veel ouders bang voor de gevolgen die een scheiding misschien heeft voor de kinderen. Ze voelen zich misschien zelfs schuldig voor de veranderingen die een scheiding met zich mee zal brengen. Maar: dit blijkt niet altijd nodig te zijn. Een vechthuwelijk en een gespannen situatie in huis kan namelijk ook een grote negatieve invloed op kinderen hebben. Het besluit van de ouders om de scheiding door te zetten kan dan zelfs als een opluchting voelen voor de kinderen.

Maar wat nu? 

Het kan lastig zijn om samen een oplossing te vinden die het beste past bij jullie situatie en bij jullie kinderen. Je zou kunnen besluiten om te kiezen voor co-ouderschap na de scheiding, waarbij een kind op twee plekken woont en dus bij beide ouders tijd spendeert. Dit kan een uitkomst en een goede constructie zijn, maar soms is het lastig om hierover samen afspraken te maken. Zeker als de emoties hoog opspelen en jullie het nog te pijnlijk vinden om hier samen over te praten zou je ervoor kunnen kiezen om een mediator te raadplegen voor het inrichting van het Co ouderschap na scheiding.

Wanneer zou co ouderschap een optie zijn 

Er zijn van tevoren wel een aantal aspecten om in acht te nemen bij het overwegen van co ouderschap. Zo is het ten eerste makkelijker om het co ouderschap vol te houden, als jullie nog op een prettige manier uit elkaar gaan. Als er onderling nog veel conflicten zijn, kan het lastiger zijn om elkaar vaker te zien en samen te moeten overleggen zoals dit bij co ouderschap wel vaak het geval is. Ook de locatie waar jullie beiden wonen maakt uit, aangezien het niet altijd haalbaar is voor een kind om ver te reizen om naar beide ouders te kunnen gaan. Je wilt je kind de beste kansen geven en de invloed van de scheiding zo min mogelijk laten zijn, daarom kan een mediator een goede toevoeging zijn aan de gesprekken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust