De mooiste foto’s van jullie bruiloft met trouwfotografie

Deel artikel

De laatste jaren is het onderwerp trouwfotografie flink gestegen in populariteit. Wanneer je kiest voor een trouwfotograaf is het belangrijk om te letten op welke stijl zij hanteren. De aanpak bij trouwfotografie is anders dan bij normale fotografie. Wat is trouwfotografie? En wat komt erbij kijken? Dat lees je hieronder!

Wat is trouwfotografie?

Trouwfotografie is niets anders dan het fotograferen van de trouwerij, oftewel de bruiloft. Alle activiteiten die betrekking hebben op de bruiloft worden ook gefotografeerd. De foto’s draaien voornamelijk om het bruidspaar, maar naast het bruidspaar worden er ook foto’s gemaakt vaan de locatie, de omgeving, de taart, het boeket en natuurlijk de ringen.

Ook bevatten de foto’, foto’s van het bruidspaar voor het huwelijk, de voorbereidingen, de receptie, de ceremonie, de maaltijden en het grote avondfeest. Bij trouwfotografen heb je de mogelijkheid om de fotograaf voor een paar uur bij de gelegenheid te hebben of juist voor de hele dag. De trouwfoto’s worden gemaakt om de mooie momenten vast te leggen. Ze leggen niet alleen het moment vast, maar ook vertellen de foto’s een verhaal en hebben zij individuele waarde.

Voorbereiding

Een trouwfotograaf komt goed voorbereid naar de trouwerij. Dit is een verplichting van het vak, zodat de bruiloft ook op dit gebied vlekkeloos verloopt. Het belangrijkste punt waarmee zij zich voorbereiden is dat de fotografen een reservecamera bij zich hebben. Een 2e camera is een must, omdat je nooit zeker weet of er iets gebeurt met je camera. Als dit wel het geval is, dan kun je altijd terugvallen op je reservecamera. Als je nog niet zo ervaren bent en dus niet beschikt over zoveel apparatuur, dan is het een goede optie om een reservecamera te huren.

Bij de camera’s horen lenzen. Je hoeft niet over de duurste lenzen te beschikken, maar wel over de juiste. Bij de ceremonie is er vaak weinig licht en daarbij wil je vaak verschillende soorten shots. Voor close-ups is bijvoorbeeld een zoomlens handig. Weet welke lenzen je nodig hebt voor welke soort foto en heb deze dan ook bij je. Naast de lenzen is het ook handig om genoeg geheugenkaarten en accu’s bij je te hebben. Je maakt meer foto’s op een dag dan dat je normaal zou doen en daarom is het goed om voorbereid te zijn door middel van een reserve kaart.

Waarom een trouwfotograaf?

Je huwelijksdag is een dag waar je lang naar uitkijkt. Deze dag is gevuld met bijzondere momenten die je graag vastgelegd wil hebben. Dit is ook een van de redenen waarom je een trouwfotograaf zou moeten nemen. In alle blijdschap en spanning van de bruiloft raak je sommige herinneringen van de dag “kwijt.” Gelukkig heb je dan de trouwfoto’s om terug te kunne kijken op deze momenten. Daarnaast verteld de trouwfotograaf jullie verhaal. Vanaf het klaarmaken voor de bruiloft, tot het altaar en de geloftes, tot aan het avondfeest.

Na afloop kun je dus alle foto’s terugkijken en de hele dag opnieuw beleven.

Een trouwfotograaf beloofd gegarandeerd de mooiste foto’s op jou bruiloft en maakt jouw dag nóg specialer. Voor als dat mogelijk is!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust