Zoek

De leukste plekken op Zakynthos

Deel artikel

Zakynthos is een populaire vakantiebestemming. Dit komt doordat het eiland van alles te bieden heeft. Je kan hier relaxen, maar er zijn ook heel veel mooie plekken die je kunt ontdekken. Ben jij van plan om de mooie stranden, kliffen en gezellige stadjes van Zakynthos te ontdekken? Wij zetten de leukste plekken op een rijtje die je echt niet kunt missen.

Shipwreck beach

De bekendste plek van Zakynthos is Shipwreck beach. Dit is een heel mooi kiezelstrand met super blauwe zee gelegen tussen prachtige kliffen. Op het strand ligt een wrak van een vrachtschip dat jaren geleden is aangespoelt. Deze combinatie geeft een prachtig uitzicht, vooral van bovenaf. Het strand zelf kun je alleen per boot bereiken… Maar wij raden aan om vanaf boven van het mooie uitzicht te genieten.

Zakynthos-Stad

Natuurlijk kan een bezoekje aan de hoofdstad van dit mooie eiland niet missen… Helaas is door een aardbeving in 1953 een enorm groot deel van deze stad verwoest. Maar nog steeds is het hier geweldig! De stad zit vol gezellige straatjes, restaurants en leuke winkeltjes. Zakynthos-Stad is gelegen aan een gezellige haven waar je langs kan slenteren… Ook zijn de Dionisioskerk en het Solomonplein het waard om langs te lopen.

Blue Caves

Bezoek de meest prachtige grotten van Zakynthos: de Blue Caves… Deze grotten zijn ontstaan door de kliffen rondom de kust. Je kunt hier alleen komen per boot. Je kunt zelf  een bootje huren of meegaan op excursie. Het water rondom deze grotten is door de lichtval extreem blauw wat echt een heel bijzonder zicht geeft… Vandaar ook de naam Blue Caves.

Varen naar het eiland Marathonissi (het schildpaddeneiland)
Wanneer je vaart naar het eiland Marathonissi, ook wel het schildpaddeneiland genoemd… kun je een enorm unieke ervaring beleven. Je raadt het al… Je kunt hier met schildpadden zwemmen. Super bijzonder! Rondom dit eiland zijn Caretta-Caretta schildpadden te vinden die elk jaar terugkomen om eieren te leggen op dit eiland. Verder is het eiland onbewoond.

Hotels

Op Zakynthos zijn heel veel mooie luxe hotels te vinden voor een goede prijs. Je gaat een heerlijk ontspannen vakantie tegemoet op dit eiland. Check voor de beste deals bij de mooiste hotels deze vakantie aanbiedingen site.

Agios Sostis

Agios Sostis is de naam van een badplaats, maar ook van een klein eilandje gelegen aan die badplaats. De badplaats en het eilandje zijn met elkaar verbonden door een smalle lange brug waar je overheen kunt lopen. Het uitzicht is vanaf de brug erg mooi. Ook kun je naar het eilandje toe zwemmen. Bij de badplaats zijn verschillende bars, restaurants en winkeltjes te vinden.

Laganas

Laganas is makkelijk te bereiken en een van de drukst bezochte stadjes op Zakynthos. In deze stad zijn veel winkeltjes waar je goed kunt shoppen. Ook zijn er veel restaurants, bars en discotheken te vinden. Er ligt een groot zandstrand aan een van de langste baaien van Griekenland. Tip: Huur of koop een snorkelset. Er is een kans dat je schildpadden kunt spotten bij deze baai.

Wij hopen dat we je op weg hebben kunnen helpen met jouw reis naar Zakynthos. Ben je helemaal enthousiast en kun je niet wachten met boeken? Boek dan nu een last minute vakantie naar het prachtige zakynthos en wie weet sta jij binnenkort op deze leuke plekken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust