Search

De leukste health & fitness apps voor op je smartphone

Deel artikel

Het is erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Er is niet veel beter voor je lichaam dan een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan regelmatig bewegen, gezond eten en een goede nachtrust. Hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten en voel je je een stuk fitter. Je lichaam heeft gezonde voeding nodig om goed te functioneren en hier energie uit te halen. Belangrijke voedingsstoffen die je binnen moet krijgen zijn onder andere koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, vezels, mineralen  en natuurlijk genoeg vocht. Daarnaast is het belangrijk dat je ongeveer vijf keer per week een half uur in beweging bent. Hierdoor krijg je nieuwe energie. Voor een gezondere levensstijl is het dus belangrijk dat je een aantal gewoontes aanpast. Er zijn erg veel apps die je hiermee kunnen helpen. Deze apps stimuleren je om meer te bewegen en gezonder te eten. Jij bent namelijk de baas over je eigen leven en jij bepaalt hoe fit je wakker wilt worden!

Een gezondere levensstijl met deze apps

Ben je van plan gezonder te gaan leven? Het is erg lastig om van de ene op de andere dag ineens je gehele routine om te gooien. Er zijn een aantal handige apps die je hier goed bij kunnen helpen. In deze blog zetten we een aantal apps voor je op een rijtje die je kunnen ondersteunen met een gezondere levensstijl.

Lifesum Health App

Lifesum is een app die je helpt om gezonder te zijn, af te vallen of juist zwaarder te worden. Met deze app houd je je voedings- en gezondheidsgewoonte bij met dieettips en recepten. Er zijn veel maaltijdplannen om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken. Deze app besteed veel aandacht aan het drinken van water. Zo krijg je elke dag een oproep om water te drinken voordat je aan je maaltijd begint. Daarnaast kun je met de macro tracker ervoor zorgen dat je de juiste soort energie binnenkrijgt om je doelen te behalen.

Lose it! Calorie counter

Lose it! is een app waarmee je de calorieën van je voeding bij kunt houden. Tijdens het gebruik van deze app stel je je eigen doel in en werk je hiernaar toe. Door je gewicht, lengte en streefgewicht in te vullen, berekent de app voor je hoeveel je mag eten op een dag. Daarnaast beschikt de app over een barcode scanner waarmee je producten kunt scannen. Hierdoor kun je zien hoeveel calorieën een product bevat en deze in de app zetten. De app maakt afvallen een stuk leuker en makkelijker!

Runkeeper

Runkeeper is de populairste hardloop-app in de App Store. Deze app zorgt er zeker voor dat jij lekker gaat sporten met je persoonlijke coaching programma. Via de GPS in je smartphone kun je je hardlooptrainingen, wandelingen, fietsritten en nog meer via de app volgen. Daarnaast krijg je via je oordopjes audiobegeleiding en statusupdates over je voortgang. Runkeeper onderscheidt zich door de uitgebreide coach functie. Die geeft je de huidige en gemiddelde snelheid, de tijden en afstand door. Hierdoor hoef je dus niet continu op je smartphone te kijken.

Pillow

Voor een gezonde levensstijl is een goede nachtrust essentieel. Tijdens het gebruik van deze app kun je ervoor kiezen of je enkel je slaap bij wilt houden of dat je ook wakker gemaakt wilt worden tijdens een optimaal moment. Je slaap wordt via bewegingen en geluiden gemeten. In een grafiek kun je vervolgens zien in welke slaapstadium je je bevindt. Erg handig om je slaapritme in kaart te brengen!

Jij bepaalt hoe fit je morgen bent!

Deze apps helpen je al aardig op weg naar het bereiken van je doelen, maar natuurlijk moet je het wel allemaal zelf doen. Het switchen naar een gezondere levensstijl heeft gelukkig alleen maar voordelen. Je krijgt veel meer energie en je zelfvertrouwen stijgt. Al vanaf het moment dat je voor een gezondere levensstijl kiest, zit je een stuk beter in je vel. Dus begin vandaag en choose a healthy lifestyle!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust