Search

De kerst komt er weer aan

Deel artikel

Inmiddels zijn we weer in het najaar beland. Dit betekent helaas dat er slecht weer aan zit te komen, maar ook dat we ons kunnen verheugen op weer een aantal hele leuke dagen. Denk bijvoorbeeld aan sinterklaas, oud en nieuw maar vooral: de kerst komt er weer aan. Of je nou een kerststuk maken wilt, de kerstboom met z’n allen versiert, de kerstmarkt bezoekt of eigenlijk gewoon wacht op je cadeautjes, hier zijn een aantal tips en tops die ervoor zorgen dat jij de feestdagen onvergetelijk maakt.

Het zijn met vrienden en familie

Het is misschien een cliché, maar hij geldt nog steeds: probeer tijdens de feestdagen zoveel mogelijk met vrienden en familie te zijn. Veel van deze mensen zie je misschien niet zo vaak en de feestdagen zijn toch wel de uitgerekende dagen om dit even extra goed te maken. Sommige van jouw familieleden of vrienden zien misschien wel het hele jaar uit naar dit moment. Let daarentegen wel op dat je een beetje op tijd begint met het plannen. Het zou een beetje zonde zijn als uiteindelijk iedereen al plannen heeft en jij nog moet beginnen met vragen. Informeer daarom zo snel mogelijk naar de planning van je geliefden.

Breid de feestdagen uit

Officieel zijn de feestdagen natuurlijk maar een aantal dagen. Zo is kerst gepland op 25 en 26 december en is Nieuwjaar op 1 januari en alle dagen daaromheen vallen soms eigenlijk een beetje in het niets. Daarentegen zijn alle dagen die hier tussenin zitten net zo goed feest. Wanneer je tijd over hebt, breid dan vooral de feestdagen met een paar dagen uit. Zorg bijvoorbeeld voor een extra feestje of start met vrijwilligerswerk. Hoe dan ook, de feestdagen zijn maar één keer per jaar, dus waarom zou je die niet iets langer laten duren dan ze eigenlijk officieel zijn?

Ga buiten op zoek

De sfeer rond de feestdagen is eigenlijk altijd goed en men heeft zin in organiseren. Daarom zijn er eigenlijk altijd wel overal dingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan kerstmarktjes, ijsbanen of feesten in het thema van de feestdagen. Blijf daarom vooral niet binnen zitten. Zoek online eerst zoveel mogelijk op wat er bij jou in de buurt afspeelt. Probeer daarna naar al deze activiteiten te gaan. Hierdoor vul je niet alleen je feestdagen, maar probeer je ook nog eens een aantal nieuwe dingen uit. Een win-win situatie dus voor jou en alle mensen die zo hun best doen om de feestdagen magisch te maken.

Het belangrijkste: geniet er van

Ook dit klinkt misschien als een cliché maar wordt toch nog vaak vergeten: geniet van de feestdagen. Je realiseert je namelijk meestal niet hoe gezellig de dagen en de sfeer zijn tot het uiteindelijk allemaal alweer voorbij is. Om dit te voorkomen, kun je foto’s en video’s maken, alleen dit zorgt er al snel voor dat je het moment mist. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de maan. Hoe mooi hij ook in het echt is, dit krijg je op foto’s toch nooit terug te zien. Geniet ervan, want na twee keer knipperen is het weer over.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust