Zoek

De herfst komt eraan, wat nu?

Deel artikel

In de herfst komen er weer allerlei seizoen groenten terug, denk aan pompoen, andijvie en boerenkool. En wat is er nu leuker dan herfstgerechten koken en je leefkeuken inrichten herfst? Terwijl die ene pompoen met een leuke glimlach op een stapeltje herfstbladeren toekijkt, gebruik jij een ander pompoen in een heerlijke ovenschotel. Want pompoen is toch wel echt een typische herfstgroente. Je kan er van alles mee, hij kan namelijk geroosterd worden, door de soep, stamppot of wat dacht je van een heerlijke pompoenrisotto? Lekker tafelen met vrienden en familie terwijl het buiten kouder wordt. 

De herfst kan ook warm zijn 

Je wordt vaak vol ongeloof aangekeken als je het zegt, maar toch zeg ik het nog een keer. De herfst is een warm seizoen. En nee, dan bedoel ik niet qua temperatuur, hoewel deze in de herfst ook meestal nog goed te doen is. Maar vooral qua gevoel is de herfst een warm seizoen. Het zonnetje probeert af en toe door te breken en schijnt dan op die verkleurende bladeren. Dat is toch een mooi tafereel? Of wat dacht je van weer langzaam wennen aan de koudere temperaturen door toch ’s avonds even onder een dekentje te gaan zitten terwijl de regen op de ramen tikt.  

Wat kan je doen in de herfst?

Dat de zomer voorbij is en het eerder donker wordt, betekend niet dat er buiten niks leuks meer te beleven is. Een leuke herfstwandeling in het bos, het liefst wanneer het niet regent natuurlijk. Onderweg kan je proberen paddenstoelen te spotten of leuk gekleurde bladeren verzamelen. Ben je wel eens op het strand geweest in de herfst? Het is er heerlijk rustig en omdat de zon eerder ondergaat kan je die zonsondergang ook nog wel meepakken. 

Herfstklussen in en rond het huis 

In de herfst zijn we meer binnen, wat betekend dat alle klusjes die tijdens de zomer zijn blijven liggen weer gaan opvallen. Er staan nog zoveel dingen op het lijstje; laminaat voor slaapkamer, dat lijstje nog ophangen en dat ene lampje vervangen. Maar toch zijn er ook nog een aantal dingen die je kan doen om je tuin voor te bereiden op de winter. Denk aan het schoonmaken en opbergen van je tuinmeubilair, zeker wanneer dit niet geschikt is om in weer en wind buiten te staan. Als je kinderen hebt dan ken je ook vast wel het fenomeen van het rondslingerende speelgoed, wanneer je dit opruimt oogt je tuin een stuk netter. 

Spooky Halloween knutselen 

Nu is Halloween in Nederland niet heel populair, maar toch is het leuk om met de kinderen even een pompoen in elkaar te knutselen. Met wat oranje papier en een zwarte stift kom je al een heel eind. Of misschien willen jullie juist wel met een echte pompoen aan de slag! Als je vooraf alvast een gat maakt in de bovenkant van de pompoen, kunnen de kinderen zelf met een grote lepel de binnenkant eruit scheppen. Gegarandeerd dolle pret, want die binnenkant is best wel slijmerig. En daarna kan je het zo gek niet bedenken wat je van je pompoen wilt maken, zoals een leuk gezichtje of een enge vampier! 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust