Zoek

De combinatie van een zakelijke leaseauto en hypotheek

Deel artikel

Als je een ondernemer bent, heb je waarschijnlijk al gehoord van de voordelen van het hebben van een zakelijke leaseauto. Maar wist je dat het hebben van een leaseauto ook invloed kan hebben op je hypotheek? In dit artikel gaan we dieper in op de combinatie van een leaseauto en hypotheek.

Wat is een zakelijke leaseauto?

Een zakelijke leaseauto is een auto die je huurt van een leasemaatschappij voor zakelijk gebruik. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto, inclusief onderhoud, verzekering en belasting. Het is een populaire optie voor ondernemers omdat het hen in staat stelt om een auto te hebben zonder de volledige kosten vooraf te hoeven betalen.

Hoe beïnvloedt een leaseauto je hypotheek?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, kijkt de hypotheekverstrekker naar je financiële situatie om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Dit omvat je inkomen, maar ook je uitgaven, zoals de kosten van een leaseauto. Hoewel de leaseauto een zakelijke uitgave is, wordt deze nog steeds meegenomen in de berekening van je hypotheek. Dit komt omdat de kosten van de leaseauto je maandelijkse uitgaven verhogen, wat betekent dat je minder geld overhoudt om je hypotheek te betalen.

Wat kun je doen?

Als je een zakelijke leaseauto hebt en je wilt een hypotheek aanvragen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste, zorg ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van je financiën. Dit omvat niet alleen je inkomen, maar ook je uitgaven, inclusief de kosten van je leaseauto. Ten tweede, overweeg om advies in te winnen bij een financieel adviseur. Zij kunnen je helpen om je financiële situatie te begrijpen en je adviseren over de beste manier om een hypotheek te krijgen.

De combinatie van een leaseauto en hypotheek kan ingewikkeld zijn, maar met de juiste planning en advies, is het zeker mogelijk om beide te hebben. Het belangrijkste is om je financiën goed te beheren en ervoor te zorgen dat je niet meer leent dan je je kunt veroorloven.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust