Zoek

De 3 voordelen van personal training

Deel artikel

Tegenwoordig starten veel mensen met het volgen van personal training. Heeft u op dit moment weinig motivatie om te sporten en te bewegen? Of weet je niet wat je voor training kan doen? Dan is personal training echt iets voor jou. Wij vertellen de voordelen!

Motivatie

Mensen besluiten vaak voor zichzelf om een nieuwe start te maken, gezond eten en veel sporten, toch is dit vaak lastig vol te houden en vervaagt de motivatie. Dit komt omdat je vaak niet weet wat je moet doen of het lastig vindt. Sommige mensen hebben er moeite mee om er tijd vrij voor te maken en er een ritme in te krijgen daardoor verlies je weer motivatie.

Een personal trainer helpt jou hier allemaal mee. Er wordt een trainingsschema gemaakt speciaal op wat jij wilt bereiken en wat jij fijn vindt. Wanneer je thuis zelf gaat sporten en geen zin hebt is er een kans dat je het uit gaat stellen, met een personal training doe je dit minder snel omdat je hebt afgesproken met je trainer. Als je tijdens deze training zo aan het bewegen ben verleg je je grenzen sneller omdat je wordt aangemoedigd door je trainer.

Personal training kost minder tijd

Als je traint in een groep les heb je geen persoonsgebonden schema. Met een persoonsgebonden schema zie je sneller resultaat. In een groep les beweeg je maar je haalt vaak niet het ultieme uit jezelf. Tijdens een uur personal training haal je wel het ultieme uit jezelf omdat tijdens het sporten en bewegen in dit uur ligt de focus alleen op jou en wordt er aandacht besteed aan de spiergroepen die jij wilt verbeteren.

Tijdens deze les wordt dus alles uit jouw gehaald, daardoor hoef je dit maar 2/3 keer per week een uurtje te doen en zul je sneller resultaat zien dan wanneer je 4 keer per week alleen sport. Dit is dus een groot voordeel want je ziet snel verandering in je lichaam en je hoeft minder vaak te sporten. Voor de mensen die weinig motivatie hebben is dit een win win toch?  

Personal trainers doen meer dan alleen helpen met sporten

Iemand die jou traint is niet alleen een trainer maar ook jouw coach. Hij zal jou helpen van begin tot eind met de resultaten. Er wordt vaak geholpen met een ongezonde levensstijl, er worden tips gegeven hoe je dit kan verhelpen. Soms wordt er een voedingsschema gemaakt die aansluit op jouw trainingsschema om dus het uiterste eruit te halen.

Wanneer je veel last hebt van stress kan dit ook een groot effect hebben op jou sporten en de werkingen hiervan. Personal trainers kunnen hier ook zeer goed mee helpen. Zij hebben hier verschillende tips en tricks voor die stress kunnen minderen.

Personal training heeft erg veel voordelen. Je hoeft er niet heel veel tijd in te stoppen en blijft wel lekker sporten en bewegen. Er wordt ook geholpen met alle andere factoren die effecten kunnen hebben op jouw voortgang. Het grootste voordeel is dan toch wel dat er alleen op jouw gefocust wordt waardoor je al snel meer motivatie krijgt om door te blijven sporten en bewegen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust