Zoek

Camper huren of kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!

Deel artikel

Het is heerlijk om met een camper op vakantie te gaan. Je hebt veel vrijheid, komt op plekken waar je anders niet zou komen en kan lekker op je eigen gemakje een land ontdekken. Maar kun je nou het beste een camper huren of kopen? De voor- en nadelen staan hier voor je op een rijtje.

Voordelen camper huren

Het grote voordeel van het huren van een camper is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de stalling van de wagen en het onderhoud. Je kunt hem voor vertrek gewoon ophalen bij de camperverhuur en na je vakantie de camper weer inleveren. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de stalling. Bovendien hoef je ook geen grote investering te maken, maar betaal je gewoon het huurbedrag dat natuurlijk een stuk lager is dan het aankoopbedrag.

Nadelen camper huren

Een gehuurde camper zal misschien niet altijd voldoen aan je behoeftes en omdat hij niet van jezelf is, kun je hem ook niet inrichten zoals jij dat graag zou willen. Bovendien kan het zo zijn dat de camper niet beschikbaar is wanneer jij hem graag wil lenen. 

Voordelen camper kopen

Wanneer je ervoor kiest om een camper te kopen, is deze natuurlijk wel altijd beschikbaar wanneer je maar wil. Hierdoor biedt een camper nog meer vrijheid. Omdat de wagen helemaal van jou zelf is, kun je hem inrichten zoals je wil. Zo kun je eventueel ook het interieur veranderen als je dat graag zou willen. Zo wordt het net een tweede huis waarin je je helemaal thuis voelt en veel herinneringen kunt maken.

Nadelen camper kopen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het kopen van een camper. Ze zijn bijvoorbeeld erg duur en het is dus een flinke investering. Daarnaast ben je ook veel geld kwijt aan de onderhoud en de stalling van de wagen. Zeker wanneer je hem niet thuis kunt plaatsen, moet je vaak geld betalen om hem ergens neer te kunnen zetten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust