Zoek

Bezoek het vakantieland Spanje en plan een onvergetelijke roadtrip

Deel artikel

Spanje en rondreizen

Als je met je vriendinnen naar Spanje gaat kun je kiezen om met de auto een onvergetelijke roadtrip te plannen. Lekker met de dames op stap om mooie plekken te bezoeken. Het land heeft mooie steden, aanlokkelijke stranden en de beste hotels. Spanje heeft alles en is een paradijs voor het toerisme door het zachte mediterrane klimaat. Ook kun je natuurlijk meerdere bestemmingen bezoeken. Hier zijn de leukste bestemmingen van Spanje die niet mogen ontbreken bij je roadtrip.

Stedentrip in Spanje

Spanje heeft beroemde steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Malaga. Elke stad heeft haar bezienswaardigheden. Bezoek de Sagrada Familia in Barcelona of paleis Real Alcazar in Sevilla. Eigenlijk wel een van de mooiste steden. Bereid je roadtrip goed voor door deze steden op de lijst te plaatsen.

Barcelona

In Noord Spanje vinden we de populaire en toeristische stad Barcelona. Met vele bezienswaardigheden verveel je jezelf nooit bij een bezoekje aan deze bekende stad. Een stedentrip naar Barcelona biedt het beroemde kathedraal Sagrada Familia welke het stadsbeeld vormt en symbool is voor de stad. Architect en kunstenaar Gaudi heeft al zijn sporen achter gelaten in deze stad. De Sagrada Familia is een van zijn meest adembenemende bouwwerken. Er wordt nog steeds gebouwd aan deze Kathedraal. Pas in 2026 zal de kerk geheel af zijn. Bestel tickets van te voren in verband met drukte. Verder is het Park Güell een trekpleister. Bekend met al zijn bankjes van Mozaïek. Voetbalfans kunnen het stadion van FC Barcelona bezoeken. Verder bijzondere kunstwerken zijn de Casa Batlló en Casa Mila die beiden door Gaudi zijn ontworpen.

Sevilla

Een van Spanjes fraaiste steden is Sevilla. Onmisbaar voor een complete stedentrip. Deze stad staat bekend om haar Moorse Paleizen en doet wast midden oosters aan. Alcázar Real de Sevilla is het Koninklijk paleis welke voor bezoekers open is. Elk uur worden bezoekers tot een maximum aantal binnen gelaten. Een van de mooiste bouwwerken van Spanje. Verder kun je het plein van Sevilla en Kathedraal van Sevilla bezoeken. Natuurlijk is er ook een stadion waar stierengevechten plaats vinden. Typisch Spaans. Naast bovengenoemd bevat de stad nog vele andere aantrekkelijke gebouwen, monumenten en plaatsen.

Malaga

Malaga is een stad in Andalusië niet ver van de straat van Gibraltar welke een zeebrug vormt met Marokko. Je zult hier ook veel Moorse en Marokkaanse invloeden vinden. Aan de voet van de Gibralfaro Berg vindt je een Moors fort. Ook dit is een paleis. Alcazaba de Málaga bestaat uit een archeologisch museum en regeringspaleis welke vroeger in gebruik was. Verder is dit de stad en geboorteplaats van kunstenaar Pablo Picasso. In het Picasso museum vind je al zijn beroemde kunstwerken met gekke gezichten en misplaatste zintuigen. Zeker een bezoekje waard. Verder bevat de stad Botanische tuinen en talloze excursiemogelijkheden met gezellige restaurants en winkeltjes.

Valencia

De tweede grootste stad van Spanje is Valencia. Hier vind je het beroemde architectuur kunstwerk de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit is een bijzonder futuristisch bouwwerk en wordt “Stad van Kunsten en Wetenschap” genoemd in het Nederlands. Er bevinden zich een operagebouw, stadstuinen en mogelijkheid tot het uitvoeren van eenvoudige en leerzame wetenschappelijke experimenten.

L’Oceanogràfic is een groot zee aquarium. Je loopt hier direct onder de vissen en haaien door. Er zijn grote zee tunnels waar de dieren om je heen zwemmen. Dit is een zeer moderne stad met aantrekkelijke kunst en architectuur.

Kortom, de bij stedentrip zijn deze Spaanse steden een geweldige ervaring.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust