Zoek

Alles wat je moet weten over shortlease

Deel artikel

Ben je van plan om een auto te gaan leasen? Wij zetten in deze blog op een rijtje wat jij moet weten over het leasen van een voertuig. Maar wat is shortlease eigenlijk? De naam zegt het al. Het is namelijk een leasecontract, maar dan voor een korte periode. De termijn waarvoor je een contract kan afsluiten verschilt per aanbieder, maar het kan minimaal voor een maand tot maximaal twee jaar.

Wat is er bij de prijs inbegrepen?

Bij sommige shortlease deals moet er rekening gehouden worden met de wegenbelasting, onderhoudskosten en verzekering. Dit wordt allemaal in het maandelijkse bedrag verwerkt. Vaak zijn de kosten nog niet definitief vastgesteld, aangezien de kosten in de toekomst nog kunnen stijgen en de restwaarde is ook nog niet bekend. Hierdoor loop je als ondernemer risico. Shortlease geeft je een duidelijk overzicht van alle kosten. Dit is een van de grootste redenen waarom een shortlease deal voordeliger is. Wil je een elektrische auto leasen? Denk dan eens aan shortlease auto in Sneek.

Hoe zit het met de verzekering?

In de meeste gevallen zijn de kosten van de verzekering al in het maandtarief verwerkt. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de afspraken die je maakt met de leasemaatschappij en de verzekeraar. Je bespreekt meestal wat er precies verzekerd wordt en wat het bedrag is. Heb je schade aan het voertuig wat niet in het contract staat? Dan is er sprake van een eigen risico. Hou hier rekening mee. Op zoek naar een shortlease auto? Denk dan eens aan een shortlease auto in Heerenveen.

Is het leasen van een auto ook mogelijk als particulier?

Je hebt zowel een shortlease deal voor zakelijk en particulier gebruik. Wil je bijvoorbeeld elektrisch gaan rijden, maar heb je geen idee of dit bevalt. Dan kun je het beste door middel van een shortlease testen of het bevalt. Ga je vaak dagjes weg? Dan is het leasen van een auto echt iets voor jou.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust