Search

Alles wat je moet weten over macadamia noten

Deel artikel

Op zoek naar een nootje met een milde, niet bittere smaak en een goede bite? Dan zijn macadamia noten iets voor jou. Macadamia noten hebben een lichtzoete, zachte smaak en vormen dankzij hun goede bite een verrijking voor allerlei soorten gerechten, waardoor ze onmisbaar zijn in de keuken van elke kookliefhebber. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze bijzondere nootjes.

Over macadamia noten

Macadamia noten vinden hun oorsprong in Australië. In de 19e eeuw werden de macadamia’s ontdekt door de westerlingen en meegenomen naar andere continenten. Vandaag de dag worden de noten ook verbouwd op plantages in onder andere Afrika en Zuid-Amerika. Macadamia’s zijn de moeilijkst te kraken noten van de wereld. De keiharde schil breekt pas met een druk van meer dan twintig kilo per vierkante centimeter. Hierdoor waren macadamia’s vroeger zeer prijzig. Vandaag de dag worden ze op meer plaatsen gekweekt en zijn er methodes ontwikkeld om de noot eenvoudiger te kraken, waardoor de macadamia noot goedkoper is geworden.

De voordelen en eigenschappen van de macadamia noot

Macadamia noten bevatten veel voedingsstoffen die een heilzame werking hebben voor onze gezondheid:

  • Macadamia’s bevatten het hoogste gehalte onverzadigde vetten van alle noten. Onverzadigde vetten verlagen het LDL-cholesterol in het bloed, waardoor het risico op hart- en vaatziekten af kan nemen
  • Macadamia noten bevatten diverse mineralen die een grote rol spelen in het functioneren van lichaam en geest
  • De macadamia noot is rijk aan vitamines
  • Macadamia’s hebben een zachte, lichtzoete smaak, waardoor ze door allerlei soorten gerechten verwerkt kunnen worden
  • Macadamia noten zijn een uitstekende vervanger van ongezonde tussendoortjes

Bakken en koken met macadamia noten

Macadamia noten kunnen uitstekend als snack geconsumeerd worden, maar bieden ook een scala aan mogelijkheden in de keuken. Zo zijn ze goed te verwerken door allerlei gerechten en maaltijden en vormen ze een verrijking voor diverse bakgerechten. Combineer jouw macadamia’s bijvoorbeeld eens met een zalmgerecht of verwerk ze door een bakgerecht met chocolade. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Macadamia’s kopen

Wil jij ook genieten van heerlijke macadamia’s en ben je op zoek naar een betrouwbaar adres waar je altijd terecht kunt voor de lekkerste macadamia’s? Vandaag de dag kan je jouw macadamia noten gewoon via internet bestellen bij een online notenspecialist. Hierdoor kan jij op elk moment van de dag een bestelling plaatsen en heb je altijd de keuze uit een ruim assortiment macadamia’s.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust