Zoek

Aan het werk in de beautybranche? Dit zijn de leukste banen

Deel artikel

Ben je graag bezig met uiterlijke verzorging en heeft de beautybranche jou altijd getrokken? Dan is een baan in deze branche misschien iets voor jou. Als je werkzaam bent in de beautybranche, zet je je de hele dag in om al jouw klanten de mooiste versie van zichzelf te laten zijn. Wij hebben de drie leukste banen in de beautybranche voor je op een rijtje gezet.

Kapper

Ben jij gek op het creëren van mooie kapsels, knipte je vroeger al graag je eigen haar, probeer je graag nieuwe haarstijlen uit en weet je precies welk kapsel het gezicht van jouw beste vriendinnetje nog beter uit zou laten komen? Dan is kapper worden misschien iets voor jou. Als kapper ben je de hele dag bezig met mensen de mooiste versie van zichzelf te laten zijn. Door jouw klanten te voorzien van een prachtig kapsel geef je ze dat laatste beetje zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om te stralen. Om kapper te worden moet je een beroepsopleiding volgen. Deze kan je volgen aan diverse roc’s, maar ook bij verschillende particuliere opleidingsinstituten.

Nagelstylist

Handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt, en om een goede indruk te maken is het belangrijk om verzorgde handen te hebben. Hecht jij veel waarde aan mooie, verzorgde handen en zijn jouw nagels altijd voorzien van de nieuwste trends? Dan zou je kunnen overwegen om van jouw passie je beroep te maken. Als nagelstylist zorg je ervoor dat de handen en nagels van jouw klanten altijd keurig verzorgd zijn, zodat ze een onvergetelijke indruk achterlaten bij iedereen die ze tegenkomen. Om een goede nagelstylist te worden moet je een opleiding nagelstyliste volgen. Deze opleidingen kan je niet volgen aan een regulier mbo, maar vind je alleen bij particuliere opleidingsinstituten. Let bij het kiezen van een opleiding nagelstyliste altijd op hoe het opleidingsinstituut staat aangeschreven en of ze beschikken over de juiste connecties om jou het nagelvak goed te leren. Zo weet je zeker dat goed voorbereid aan de slag gaat als nagelstyliste.

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist houd je je bezig met het verzorgen van lichaam en gezicht. De behandelingen die je geeft aan jouw klanten kunnen zowel een cosmetisch, een verzorgend en een ontspannend doel hebben. Voor een opleiding tot schoonheidsspecialist kan je gewoon terecht bij een roc, maar net als bij het kappersvak is het ook mogelijk om een dergelijke opleiding aan een particulier opleidingsinstituut te volgen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust