Zoek

5x waarom het Oktoberfest in München geweldig is

Deel artikel

Het Oktoberfest in de Duitse stad München is een van de grootste volksfeesten ter wereld. Jaarlijks trekt dit feest, dat bekend staat om lederhosen, dirndls, bier en worst, meer dan vijf miljoen bezoekers. Benieuwd waarom het Oktoberfest in München het bezoeken waard is? Wij hebben 5 redenen in dit artikel op een rijtje gezet!

1. Oktoberfestbier

Voor veel bezoekers is het speciale Oktoberfest bier misschien wel de belangrijkste reden om dit geweldige feest te bezoeken. Jaarlijks worden er miljoenen liters bier geserveerd in bierpullen van één liter. Dit speciale bier wordt gebrouwen door zes lokale bierbrouwerijen in München.

2. Gezelligheid

Hou jij wel van een feestje en gezelligheid? Dan is het Oktoberfest in München een aanrader. Het Oktoberfest staat bekend als ontzettend gezellig feest om te bezoeken. Tijdens dit feest kan je met iedereen wel een gezellig praatje houden en een biertje drinken. Deze gezellige sfeer op zo’n groot feest is uniek en moet je echt eens meegemaakt hebben.

3. Lederhosen en dirndls

Wanneer je het Oktoberfest in München bezoekt zal je versteld staan van hoeveel mensen er op het Oktoberfest terrein klederdracht dragen. Eigenlijk dragen alle feestgangers traditionele kleding. Wat betekent dat mannen een lederhosen dragen en vrouwen een dirndl. Een dirndl of lederhosen bestellen via Lederhosenwinkel.nl is dan ook een must als je van plan bent om het Oktoberfest te bezoeken!

4. Beierse gerechten

Hou jij ervan om overal waar je komt lokale gerechten te proeven? Dan heeft het Oktoberfest ook veel te bieden. Op het feestterrein vind je namelijk veel kraampjes met traditionele Beierse gerechten. Zoals bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees, worst, pretzels en gebraden kip.

5. Geniet van de stad München

Een andere goede reden om het Oktoberfest te bezoeken is de stad München zelf. Wanneer je meerdere dagen in deze prachtige Duitse stad verblijft, dan is het de moeite waard om de stad zelf te bezoeken. München kent veel mooie bezienswaardigheden.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust