Zoek

5 verschillende soorten vakantiegangers, welke ben jij? 

Deel artikel

Er zijn verschillende soorten vakantiegangers. De een wil niets liever dat de hele dag op het strand liggen. De ander trekt er het liefst de hele dag eropuit. In deze blog lichten we 5 soorten vakantiegangers uit. Herken jij jezelf in een van de volgende types?  

De avonturier 

De avonturier gaat het liefst op vakantie naar een land ver weg op een actieve vakantie en doet activiteiten zoals wildwaterkanoën, mountainbiken en op wandelschoenen hiken door de landschappen. Deze vindt het gaat misschien zelfs het liefst alleen op vakantie om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Het liefst slaagt deze vakantieganger op een slaapmat in een tent of in hostels.  

De super voorbereide vakantieganger (soms overdreven) 

Deze heeft zijn/haar spullen al geruime tijd van tevoren ingepakt en alles zo’n 7 keer gecheckt of er niks vergeten wordt. Alle spullen die maar van pas kunnen komen op vakantie gaan mee zoals pleisters, tape, en een dikke jas. Uiteraard zijn alle benodigde documenten om te reizen keurig uitgeprint en zitten in een mapje. 

De last-minute vakantieganger 

De naam verklapt het al. Deze vakantieganger boekt een vakantie niet maanden van tevoren maar kijkt een week voor de vakantie nog even waar hij/zij naar toe gaat. Zelfs dan weet hij/zij nog steeds niet waartoe. Uiteindelijke kiest diegene maar wat het meest praktisch is of maakt een impulsieve keuze.  

De all-inclusive vakantieganger 

Deze vakantieganger wil op vakantie het gevoel dat hij/zij niks hoeft te regelen. Een warm land en een lekker luxe resort dat is het enige wat telt. Een ohja, een zwembad. Er wordt tijdens de vakantie niets ondernomen door deze vakantieganger want het is nou eenmaal vakantie en dan hoor je niets te doen.  

De oer-Hollandse vakantieganger 

De oer-Hollandse vakantieganger is erg gehecht aan het leventje thuis. Daarom neemt diegene alle spullen mee die hij/zij thuis ook heeft. Brood van de eigen bakker, lekker Hollandse pindakaas en hagelslag voor ontbijt. Ook gaat deze naar de Hollandse kroegen en neemt het liefst na een stapavond een frikandel speciaal. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust