Zoek

5 tips voor je gaat verhuizen

Deel artikel

Wanneer je gaat verhuizen komen daar een hoop dingen bij kijken. Je moet een hoop regelen voordat je op het punt komt om te gaan verhuizen. Als je niet goed voorbereid bent voor een verhuizing kan dat een hoop vervelende situaties opleveren. Het is daarom belangrijk om op de volgende punten te letten als je gaat verhuizen.

Onderzoek je nieuwe huis

Als je een huis gaat kopen is het belangrijk om alle details van je nieuwe huis te kennen. Zo zorg je ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je in het nieuwe huis bent. Vraag bijvoorbeeld een kadastralekaart maatvoering aan bij het kadaster. Door die kaart kom je erachter wat de precieze erfgrens van jouw nieuwe woonplaats is. Op die manier voorkom je dat je minder grond bezit dan dat je van tevoren dacht.

Pak je spullen zorgvuldig in

Voordat je weggaat uit je oude huis zul je je oude spullen moeten inpakken. Door op een zorgvuldige manier jouw spullen in te pakken kun je voorkomen dat er tijdens de verhuizing spullen kapot gaan of kwijt raken. Je wilt natuurlijk liever niet dat dat gebeurt. Als je alle verhuisdozen een nummer geeft kun je makkelijk onthouden wat er in welke doos zit. Door te onthouden in welke doos de meest breekbare spullen zitten kun je er voor zorgen dat die op een veilige plaats staan tijdens het transport. Dat zorgt er voor dat de kans vele malen kleiner is dat er spullen kapot gaan.

Bepaal van tevoren een budget voor de verhuizing

Als je van tevoren het budget voor de verhuizing bepaalt kun je daar gedurende de hele verhuizing rekening mee houden. Een verhuizing kost namelijk vaak meer geld dan je van tevoren kunt inschatten. Door vanaf het begin van de verhuizing een duidelijke afspraak met jezelf te hebben over het budget zorg je er voor dat je niet te veel geld uitgeeft. Als je een verhuisbedrijf inschakelt kun je van tevoren een offerte aanvragen zodat je weet waar je aan toe bent.

Regel de administratie van de verhuizing op tijd

Bij een verhuizing komen een hoop administratieve taken kijken. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen dat je op tijd bent uitgeschreven bij je oude gemeente. Het is vanzelfsprekend dat je je vervolgens ook weer moet inschrijven bij je nieuwe gemeente. Dit zijn niet de enige dingen die je moet doen bij een verhuizing. Het is daardoor erg belangrijk dat je op tijd begint met de administratieve taken die bij een verhuizing horen.

Verhuisbedrijf inhuren of niet?

Veel mensen twijfelen of ze een verhuisbedrijf nodig hebben bij hun verhuizing. In de meeste gevallen is het erg handig om een verhuisbedrijf te hebben die je ondersteunt tijdens de verhuizing. Vooral doordat de verhuizers al het zware werk voor je opknappen is het erg fijn om de hulp van een verhuisbedrijf in te schakelen. Het nadeel daarvan is alleen dat je extra kosten maakt. Dat is voor veel mensen een reden om de verhuizing zelf te doen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust