Zoek

5 tips om je zolder goed te gebruiken

Deel artikel

De zolder is vaak een onderbelichte ruimte van woningen. Niet voor niets, want veel huishoudens gebruiken het als een opslag voor hun kerst- en vakantiespullen. Toch valt er vaak ontzettend veel uit de zolder te halen, wanneer je deze op een creatieve wijze inricht. In dit artikel vind je vijf handige tips, die je hierbij helpen. 

Tip 1: maak van de zolder een ruimte met vide

De zolder is een ideale ruimte om een vide of bijvoorbeeld hoogslaper in op te bouwen. Je kunt zo’n vide of hoogslaper zelf bouwen, of hier de hulp van een timmerman voor inschakelen. 

Tip 2: kies voor de juiste trap naar je zolderkamer

Om makkelijk op zolder te kunnen komen, is het gebruik van de juiste trap essentieel. De meest mensen kiezen voor de opgang naar zolder een klassieke vlizotrap. Ook een steektrap is ideaal voor de opgang naar zolder. Zo’n steektrap neemt maar weinig ruimte in beslag. Zoek je nog een geschikte trap voor naar zolder? Kijk eens op Houtcompleet.nl voor goedkope bouwpakket trappen.

Tip 3: zorg voor schotten aan de zijwanden

Maak slim gebruik van de ruimte op zolder, zonder dat je spullen voortdurend in het zicht staan. Dit doe je bijvoorbeeld door de zijwanden van schotten te voorzien. De schotten bieden daarbij extra ondersteuning aan de dakconstructie. In veel nieuwbouwwoningen zitten standaard schotten. 

Tip 4: bekleed de vloer met hout of tapijt

Zorg dat ook de zolder een gezellige uitstraling krijgt, door hier de vloer te bekleden. Het is een klus die vaak wordt uitgesteld bij het betrekken van de woning. Zonde, want het doet vaak veel met de uitstraling die de zolder heeft. 

Tip 5: zorg voor een lichtplan op zolder

Vergelijkbaar met de noodzaak van het bekleden van de vloer op zolder, is het creëren van een lichtplan. Doordat de zolder vaak een donkere ruimte is, creëer je met verlichting direct een gezellige sfeer.  

.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust