Zoek

5 tips om je huis goed schoon te houden

Deel artikel

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust in je hoofd. Een opgeruimd huis is dus een opgeruimd hoofd. Erg belangrijk dus! Ook om hygiënische redenen is het opruimen en schoonmaken van je huis goed voor je. Een opgeruimd en schoon huis geeft frisse en schone lucht. Dit vermindert allergieën. Ook worden problemen met je longen voorkomen, doordat al het stof niet in wordt geademd. Het is fijn om jouw familie, vrienden of kennissen uit te kunnen nodigen zonder ongemakkelijke gevoelens van een vies huis vol met rotzooi. Je huis is ineens na het opruimen ineens een stuk gezelliger om in te wonen. Het zorgt voor een mooie inrichting en een heerlijk gevoel. Dit zijn redenen waardoor het opruimen en het schoonmaken van je huis zeker de moeite waard zijn. Om je huis zo goed en snel mogelijk te reinigen, worden er in deze blog 5 schoonmaaktips behandeld.

De rotzooi in je huis aanpakken

Het is zonde om jouw interieur te verwaarlozen, dus moet er af en toe opgeruimd en schoongemaakt worden. Dit is voor hygiënische, maar ook sociale en psychische redenen erg goed om te doen. Met deze gemakkelijke schoonmaaktips wordt het opruimen en schoonmaken direct een stuk makkelijker en ook nog een stuk leuker om te doen!

Begin met een plan

Een goed plan is het halve werk! Stel daarom eerst een plan op voordat je met het schoonmaken van je huis begint. Dit kun je doen door op te schrijven wat je allemaal moet doen en wanneer je dit gaat doen. Door hier vooraf goed over na te denken, zorg je ervoor dat je niks vergeet. Daarnaast is het handig om van te voren geschikte kleding aan te trekken. Wanneer je kleding aantrekt dat vies mag worden, hoef je hier niet continu meer over na te denken. Pak dus voor het schoonmaken een oud setje kleren. Ook is het verstandig om vooraf goede schoonmaakproducten in huis te halen en dit voor het schoonmaken in de ruimte te zetten. Met nieuwe doekjes en een goed sopje kom je al een stuk verder tijdens het schoonmaken. Door dit in de ruimte neer te leggen tijdens het schoonmaken heb altijd je spullen altijd bij de hand.

Maak de ruimte leeg voordat je gaat schoonmaken

Voordat je gaat schoonmaken, is het handig om alle ruimtes leeg te maken. Verzamel alle rondslingerende rotzooi en gebruikte linnengoed. Boeken, brillen en lenzenbakjes, stop dit allemaal terug in je nachtkastje. Ruim alles van te voren op en zorg dat je bed is opgemaakt. Door eerst de ruimtes leeg te maken en op te ruimen, kun je overal eenvoudiger bij. Hierdoor kun je grote oppervlaktes sneller en makkelijker schoonmaken. Hierna kun je beginnen met het afstoffen van de kamer.

Gebruik een microvezeldoekje

Neem oppervlaktes af met een microvezeldoekje in plaats van een traditionele wegwerp schoonmaakdoekje. Het gebruik van microvezeldoekjes heeft veel voordelen. Zo zorg je ervoor dat alles sneller, beter en hygiënischer schoon wordt gemaakt. Hierdoor verjaag je alle viezigheid en bacteriën uit jouw huis. Het is belangrijk om altijd na te drogen nadat de oppervlak nat is gemaakt.

Stofzuigen

Als laatste moet er worden gestofzuigd. Zorg dat je dit op het einde doet, want er kan altijd nog weer stof uit de hoekjes en gaatjes komen tijdens het schoonmaken. Dit komt vervolgens weer terecht op de vloer, dus is het niet handig om hier mee te beginnen. Tijdens het stofzuigen is het beter om de stang naar je toe te trekken in plaats van te duwen. Het meeste vuil wordt opgezogen, wanneer je de stofzuiger in een langzame beweging naar je toe trekt.

Teamwork

Door andere huisgenoten bij het schoonmaken te betrekken, wordt er een hoop tijd bespaard. Verdeel de taken en ga met jouw huisgenoot, partner of kinderen aan de slag. Zorg dat je het schoonmaken leuk maakt voor jezelf en voor anderen. Zet jullie favoriete playlist op en begin lekker met schoonmaken.  

Weer een schoon huis

Wat is nou heerlijker dan een opgeruimd en schoon huis? Door aan de slag te gaan met deze tips, zorg je ervoor dat jouw huis weer schoon en fris is. Deze tips besparen jou een hoop tijd en boenwerk. Hierna kun je weer lekker rondlopen in een fris huis!

Gerelateerd nieuws

Fitness & Health

Gezonde recepten met avocado’s

Avocado’s zijn zeer gezonde vruchtgroentes. Dit komt doordat ze vol zitten met mineralen, antioxidanten, vitamines, vezels en gezonde vetten. Het eten van avocado’s heeft veel