Zoek

5 redenen waarom carnaval vieren je gelukkig maakt

Deel artikel

In het zuiden van ons land is carnaval een periode in het jaar waar iedereen naartoe leeft. Tijdens carnaval is het één groot feest van Maastricht tot aan Breda. Dit fantastische feest trekt ook veel bezoekers uit de rest van het land. Dansen, zingen en bier drinken: waarom maakt carnaval ons gelukkig? Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet!

1. Verkleden met carnavalskleding

Originele carnavalskleding is natuurlijk een must voor iedere feestganger tijdens dit grote feest. Verkleden is in het zuiden van het land tijdens carnaval dan ook een enorm ding. Je speelt tijdens het feest een rol passend bij je carnavalskleding. Het leuke aan carnaval is dat je in deze rol volledig wordt geaccepteerd. Sterker nog, als je een unieke, bijzondere of originele outfit draagt dan wordt je erover gecomplimenteerd tijdens carnaval. Op het gebied van carnavalskleding heb je ruime keuze. Alleen al in het assortiment van Fop&Feestwinkel heb je ontzettend veel keuze uit verschillende thema’s. 

2. Traditie en jeugdsentiment

Iedereen die opgroeit in het zuiden krijgt vanaf hun eerste levensjaren te maken met carnaval. Deze traditie is dan ook met de paplepel ingegoten en dit is de reden dat dit feest voor veel bezoekers jeugdsentiment is. De kans is groot dat je na ondertussen alle carnavalskrakers door en door kent, waardoor je ze tijdens carnaval ouderwets mee kunt zingen.

3. Carnavalsmuziek

Bij carnaval speelt de muziek een ontzettend belangrijke rol. Carnavalsliedjes worden uit volle borst meegezongen. Ook als je de nummers nooit eerder gehoord hebt zijn de meeste nummers nadat je ze een keer gehoord hebt al mee te zingen. Carnavalsnummers zorgen voor een unieke verbondenheid tijdens het feesten. Daar wordt iedereen gelukkig van.

4. Gelijkheid

Carnaval is een geweldig feest dat verbroedert en verbindt. Dit komt onder andere doordat men zich verkleedt en schminkt, waardoor er onderling geen onderscheid meer is. Tijdens carnaval is iedereen een paar dagen gelijk. Het belangrijkste is dan ook gezelligheid. Je kletst en proost met iedereen. Dit zorgt voor sociale verbondenheid.

5. Bier drinken

Bier. Wie wordt daar nou niet meteen gelukkig van? Tijdens carnaval is er bier in overvloed. Bierliefhebbers hoeven zich dan ook geen zorgen te maken dat ze tijdens dit feest dorst krijgen. Carnaval draait namelijk voor een groot deel om het drinken van bier.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust