Zoek

3 x vakantie vieren in eigen tuin

Deel artikel

Hebben jullie dit jaar besloten om niet op vakantie te gaan? Is het financieel niet mogelijk of zijn er andere redenen waardoor de vakantie er dit jaar niet in zit? Ga dan niet bij de pakken neerzitten en vier gewoon vakantie in je eigen tuin! In dit artikel geef ik je verschillende tips hoe je vakantie kunt vieren in je eigen tuin en het net lijkt alsof je in het buitenland bent.

Kies een thema en tover je tuin om

De tropische jungle van Zuid-Amerika, de witte stranden en blauwe zee van de ABC- eilanden of de mediterrane sfeer van Spanje, ieder land heeft andere kenmerken. Welke vakantie trekt jou het meest? Tover je tuin helemaal om in dat thema en je waant je helemaal op jouw perfecte vakantiebestemming. Je kunt zo groot denken als je zelf wilt. Wil je je vakantiegeld investeren en een zwembad in de tuin omdat dat past bij het thema? Of pak je het wat kleiner aan en kies je voor leuke accessoires, zoals kussentjes en verlichting, en tropische planten?

Maak je eigen activiteitenschema

Ben jij de zonaanbidder die alleen maar aan de rand van het zwembad ligt een boek te lezen? Dan is deze tip misschien niet zo belangrijk voor jou. Jij hebt genoeg aan een lekker ligbed en een goed boek. Ben jij echter degene die op vakantie altijd met alle activiteiten in het hotel of op de camping mee doet? En heb je ook nog eens kinderen die je moet vermaken omdat het zomervakantie is? Maak dan jullie eigen activiteitenschema. Schrijf allemaal zomerse activiteiten op het schema die leuk zijn voor het hele gezin en het is plezier gegarandeerd. Doe bijvoorbeeld op maandag om 14.00 een watergevecht en op dinsdag om 15.00 een yoga-sessie. Vergeet uiteraard ook de karaoke- en disco avonden niet.

Zet je telefoon uit en maak tijd voor elkaar

Wanneer je vakantie niet doorgaat, ben je misschien gauw geneigd om door te gaan met de dagelijkse sleur. Toch is het erg belangrijk om even uit die sleur te komen en de tijd voor elkaar te nemen. Zet je telefoon even een paar dagen uit (of begin met één dag als dat te veel gevraagd is) en probeer echt even in de vakantiestemming te komen. Regent het buiten de hele dag? Laat dat de pret dan niet bederven en ga binnen leuke dingen met elkaar doen (of doe een regendansje met zijn allen).

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust