Zoek

3 tips voor het aanschaffen van een vloerkleed

Deel artikel

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om wat meer sfeer en warmte in je interieur te creëren. Laten we beginnen met een warm vloerkleed zodat je geen ijskoude voeten hebt als je thuis rondloopt. Het aanschaffen van een vloerkleed is best lastig. Want wat past nou goed bij je huidige interieur? Wij helpen je een handje met drie handige tips!

1.      Ga je voor laagpolig of hoogpolig?

Er zijn duizenden vloerkleden om uit te kiezen. Om het makkelijk te houden, zijn er twee soorten: een laagpolig en hoogpolig vloerkleed. Bij een laagpolig vloerkleed zijn de ‘haren’ laag en is het vloerkleed vrij plat. Een hoogpolig vloerkleed is een stuk hoger en voelt daardoor direct wat zachter aan. Laagpolige vloerkleden zijn echte aanraders als je huisdieren hebt. De nagels van je hond of kat kunnen weinig schade opleveren bij een laagpolig vloerkleed, terwijl die nagels bij een hoogpolig vloerkleed voor lelijke stukken in je kleed kunnen zorgen.

2.      Welke kleur kies je?

Met een vloerkleed kan je vrijwel alle kanten op. Je kan zorgen voor meer rust in je interieur of juist zorgen voor een tof contrast. Heb je een interieur met veel wit- en grijstinten? Dan is het leuk om te spelen met kleur. Een marineblauw kleed zorgt voor meer kleur zonder dat het een circus aan verschillende kleuren wordt. Heb je een botanisch interieur met veel groentinten? Dan is een bruin vloerkleed een mooie tegenhanger zonder te veel af te wijken van je kleurenpalet in je interieur.

3.      Zo kies je de juiste maat

Bij veel aanbieders zijn de vloerkleden in verschillende maten beschikbaar. Een gangbare maat is bijvoorbeeld 170 x 200 centimeter. Maar je kan je vloerkleed vaak ook op maat laten maken. Wees niet bang en kies voor een groot vloerkleed. Een te klein vloerkleed is vaak het gevolg van niet durven, maar zorgt vaak voor zo’n ‘net niet’ gevoel. Het is altijd goed om wat wooninspiratie op te doen voordat je een vloerkleed koopt. Een bezoekje aan een winkel of showroom kan ook vaak al veel opheldering bieden.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust