Search

3 redenen waarom je een opleiding in Excel moet volgen

Deel artikel

Als je bent zoals de meeste mensen, gebruik je Excel waarschijnlijk dagelijks. Maar hoe goed ken je het programma eigenlijk? Als je slechts een fractie van de mogelijkheden gebruikt, haal je niet het maximale uit deze krachtige tool. Hier zijn drie redenen waarom een Excel training een goed idee is.

1. Verhoog je productiviteit

Als je goed getraind bent in Excel, zul je sneller en efficiënter kunnen werken. Er zijn allerlei snelkoppelingen en trucs die je kunt leren die je op de lange termijn tijd zullen besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een paar klikken meerdere rijen of kolommen kunt invoegen? Of dat je snel een somformule kunt invoegen door een cellenbereik te selecteren en op Alt + = te drukken? Als jee deze tijdbesparende functies leert gebruiken, verhoog je jouw productiviteit en wordt werken in Excel een stuk minder vervelend.

2. Verbeter jouw kansen op een baan

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of hoopt vooruit te komen in jouw huidige carrière, dan is vaardigheid in Excel essentieel. Veel werkgevers noemen Excel-vaardigheden tegenwoordig als vereiste voor openstaande functies, dus het is van vitaal belang dat je deze vaardigheden hebt als je concurrerend wilt zijn. Zelfs als een functie niet expliciet vermeldt dat Excel-vaardigheden vereist zijn, zal het gebruik van het programma (en weten hoe het goed te gebruiken) je een voorsprong geven op andere kandidaten die deze training niet hebben.

3. Laat je gegevens er beter uitzien

Excel gaat niet alleen over cijfers; het gaat er ook om dat je gegevens er representatief uitzien. Als je weet hoe je cellen opmaakt, grafieken en diagrammen maakt en enkele andere functies van Excel gebruikt, kan je saaie gegevens omzetten in iets dat visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen is. En als je gegevens er goed uitzien, straalt dat ook af op je- en dat is altijd mooi meegenomen 

Stapje verder? Dat kan met een Power Bi cursus

Ben je al goed in Excel, en zoek je een grotere uitdaging waarin je nog meer kan groeien? In een ‘Power BI voor Financials’ cursus, leer je van een senior financial hoe je een interactief dashboard met (draai) grafieken en slicers samenstelt. De informatie komt van verschillende bronnen zoals gekoppelde Excel tabellen, tekstbestanden of databases. Je leert hoe je de meest efficiënte oplossing kunt toepassen binnen Excel (functies, Power Pivot, Power Query) voor een goede rapportage.Dus daar heb je het – drie goede redenen waarom een Excel training een slim idee is én extra informatie over een power bi cursus. Als je productiever wilt zijn, jouw kansen op de arbeidsmarkt wilt verbeteren en je gegevens er beter uit wilt laten zien, overweeg dan vandaag nog een Excel-cursus te volgen. Het zou wel eens de beste beslissing kunnen zijn die je ooit neemt!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust