3 redenen om voor kip zonder antibiotica te kiezen

Deel artikel

Kip is een van de meest populaire vleessoorten en wordt voor allerlei recepten ingezet, maar niet alle kip is hetzelfde. Steeds meer mensen kiezen bewust voor kip zonder antibiotica in plaats van standaard vlees van de supermarkt. Hier zijn meerdere goede redenen hiervoor. In dit artikel lees je drie redenen om voor antibioticavrije kip te kiezen.

1. Gezondheid van mensen en dieren

Antibioticavrije kip betekent dat de kippen zijn grootgebracht zonder antibiotica. Het wordt bijvoorbeeld niet gebruikt om kippen onnatuurlijk sneller te laten groeien. Dit is niet alleen beter voor de kip zelf, maar ook voor ons als consumenten. Overmatig gebruik van antibiotica kan namelijk leiden tot antibioticaresistentie. Dit betekent dat bacteriën bij mensen minder gevoelig worden voor antibiotica door herhaald contact, waardoor infecties moeilijker te behandelen zijn.  Door vlees te eten dat geen antibiotica bevat, draag je eraan bij dat bacteriën die resistentie minder snel of effectief kunnen opbouwen.

2. Kip zonder antibiotica is natuurlijke voeding

Kippen die zonder antibiotica worden grootgebracht, krijgen meer natuurlijke voeding en leefomgeving. Ze hebben bijvoorbeeld de ruimte om vrij te bewegen. Hierdoor groeit de kip op een gezondere manier, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt. Je proeft het verschil! Antibioticavrije kip is vaak malser en smaakvoller, omdat de dieren op een meer natuurlijke manier zijn grootgebracht.

Daarnaast is men steeds vaker bewust van de voordelen van natuurlijk vlees. Naast dat het gezonder is en je het verschil smaakt, wordt het ook bestempeld als bewust vlees of duurzaam vlees. Er wordt rekening gehouden met meerdere factoren, zoals het milieu en het welzijn van dieren.

3. Vrij van coccidiostatica

Naast antibiotica worden in de reguliere kippenhouderij vaak coccidiostatica gebruikt, dit is een middel tegen parasieten. Dit middel komt ook terecht in het vlees dat je uiteindelijk eet. Kip zonder antibiotica is doorgaans ook vrij van coccidiostatica, wat betekent dat je minder ongewenste stoffen binnenkrijgt. Het is een bewuste keuze voor je eigen gezondheid en voor de kwaliteit van je voeding, aangezien je dus betere en gezondere voedingsstoffen binnenkrijgt.

Waar koop je antibioticavrije kip?

De grootste kans om kip zonder antibiotica te vinden, is door hier online naar te zoeken. Er bestaan webshops die dit aanbieden, zoals het antibioticavrije kip van www.schotsehooglanders.nl (niet alleen antibioticavrij, maar ook vrij van coccidiostatica). De kans is kleiner dat je (in de buurt) een fysieke winkel kunt vinden die dit verkoopt. Dit komt doordat er minder boeren en partijen zijn die zich volledig focussen op het aanbieden van volledig antibioticavrij natuurvlees.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust